19 / 04 / 2024

Girne Çatalköy imar çalışmaları

Girne Çatalköy imar çalışmaları

Girne-Çatalköy İmar Planı vizyon çalışmaları öncesinde 12 Ocak 2017 Perşembe günü Grand Pasha Otel’de kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerini bilgilendirmek amacıyla sunum gerçekleştiriliyor.

Arnavutköy Dursunköy imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi, Dursunköy Mahallesi Muhtelif Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Kadıköy Merdivenköy imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Sahrayıcedit (Merdivenköy) Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Çekmeköy imar planlarına şerh konuldu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Çekmeköy ilçesi 1/5000 ölçekli nazım imar planına konulan şerhi kaleme aldı.

Arnavutköy Hadımköy imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Beşiktaş Ortaköy imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesinde yer alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mülkiyetindeki 30 Ada, 74,75,76,77,78 ve 104 Numaralı Parselleri Kapsayan Alanda 3794 Sayılı İmar Kanunu'nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir Örnekköy imar açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin yaptığı imar değişikliğine tepki gösteren vatandaşlarla Cumhuriyet Mahallesi'nde görüştü.

İzmir Örnekköy imar planları için pankartlı tepki!

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap'ın temel atma töreninde bir grup, bölgedeki imar plan değişiklerine pankart açarak tepki gösterdi. 

Ataşehir İçerenköy ve Küçükbakkalköy planları Mayıs’ta Meclis’te!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı açıklamada, İçerenköy ile Küçükbakkalköy imar planları mayıs ayında meclise gelecek ve sonrasında planların çıkacağını söyledi.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Ataşehir İçerenköy imar bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Uzun zamandır çözülemeyen Ataşehir İçerenköy Mahallesi’nin imar planlarıyla ilgili bir toplantı yapıldı.

Çekmeköy imar planlarına akılcı çözümler gerekli!

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, Çekmeköy imar planları konusunu kaleme aldı. İşte Demir'in "Çekmeköy imar planlarına akılcı çözümler gerekli" başlıklı yazısı...

Arnavutköy Hadımköy imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Mahallesi, Sanayi Amaçlı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, Hadımköy Mahallesi “Rezerv Yapı Alanı” na İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon NİP ve 1/1000 Ölçekli Revizyon UİP Askı İlanı askıya çıktı.

Alibeyköy imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, 26 Ada, 4 Parsel ve Bir Kısım Yol Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Girne Çatalköy imar çalışmaları Haberi

Girne Çatalköy imar çalışmaları

KKTC Şehir Planlama Dairesi, Girne Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi işbirliğinde hazırlanacak ve belirli bir noktaya gelen “Girne-Çatalköy İmar Planı” ile ilgili vizyon çalışmaları öncesinde 12 Ocak 2017 Perşembe günü saat 10:00’da Girne, Grand Pasha Hotel’de sunum düzenleniyor.  Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, KKTC Şehir Planlama Dairesi, Girne Belediyesi, Çataköy Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı işbirliğinde, devlet kurumları, odalar, sivil toplum örgütlerinin de görüşleri alınarak yürütülen Girne-Çatalköy İmar Planı çalışmaları kapsamında arazi kullanım çalışmaları, sosyo-ekonomik araştırma sonuçları, hane halkı anketi ve işyeri anketi sonuçları, mevcut durum raporu ve temelde belirlenen sorunlar ve eksiklikler hakkında bir sunum yapılacağı belirtildi.


ANKET SONUÇLARI ORTAYA ÇIKTI

Yapılan açıklamada, Şubat 2016’da başlayan “Girne-Çatalköy İmar Planı” ile ilgili çalışmalar çerçevesinde arazi kullanım çalışmalarının tamamlandığı, kentin sosyo- ekonomik profilinin çıkarılması ile...