19 / 04 / 2024

gmsi beyannamesi verme süresi

gmsi beyannamesi verme süresi

GMSİ mükellefleri meskenlerde 3.300 TL, işyerlerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde etmeleri halinde beyanname veriyor. Peki, 2015 yılı GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?

GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014?

GMSİ vergisinin mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanda bulunmaları gerekiyor. GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014? İşte GMSİ vergisi beyannamesi en son ne zaman verilecek?

GMSİ beyanname verme süresi 2014!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Gayrimenkul sermaye iradı için beyanname verilmesi gerekli. İşte GMSİ beyanname verme süresi 2014...

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

65 yaş üstü dikkat! Kira geliri beyannamesi için son 2 gün!

65 yaş üstü olan ve sokağa çıkamayan vatandaşlar için kira geliri beyannamesi verme süreleri uzatılmıştı. 16 Haziran'ın son gün olarak belirlendiği beyanname verme süresinde son 2 gün...

Gelir vergisi beyannamesi verme süresi için son gün yarın!

Mükelleflerin 2019 yılında elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini yarın gün sonuna kadar vermesi gerekiyor.

Kurumlar vergisi beyannamesi verme ve ödeme süresi 30 Nisan'a uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 1 Haziran gün sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

Değerli konuta vergi ertelenir mi?

Değerli konut vergi beyannamesi verme süresinin son günü 20 Şubat. Erteleme kanunu çıkmazsa mutlaka beyanname verilmeli. Aksi takdirde usulsüzlük cezası gelebilir.

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

Kira beyannamesi son gün 2016!

Konut ve işyerini 2015 yılında kiraya vererek gelir elde eden kimseler öncelikle beyanname vermek zorunda oluyor. Beyanname verme dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, kira beyannamesi son gün 2016 ne zaman?

Yalova'da kira yardımlarında beyanname mecburiyeti yok!

Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı alanların bununla ilgili kira beyannamesi verme mecburiyetinin bulunmadığını söyledi.

Çevre temizlik vergisi beyannamesi verme zamanı!

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmetleri için tahsil ediliyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte çevre temizlik vergisi beyannamesi verme zamanı..

Emlak vergisi beyannamesi verme süresi!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemeleri gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Emlak vergisi için öncelikle belediyeye süresinde beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi verme süresi...

Kira beyannamesi verme süresi uzatıldı mı?

Beyannamelerin 31 Mart mesai bitimine kadar verilmiş olması gerekiyordu. Ancak 31 Mart'ta ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle kimi mükellefler beyannamelerini veremedi. Peki, kira beyannamesi verme süresi uzatıldı mı?

gmsi beyannamesi verme süresi Haberi

gmsi beyannamesi verme süresi

GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?

GMSİ mükellefleri meskenlerde 3.300 TL, işyerlerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde etmeleri halinde beyanname veriyor.


Beyannamelerin kanuni süresi içerisinde verilmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?


GMSİ beyanname verme süresi, 1 -25 Mart tarihleri olarak belirleniyor. Ancak 2015 yılı kira gelir vergilendirme döneminde beyanname verme için süre 31 Mart'a kadar uzatıldı.


GMSİ beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

Beyannamenin süresinde verilmemesi durumunda pişmanlık talepli veya kanuni süresinden sonra beyanname verilebilir.


Pişmanlık Talepli Verilen Beyanname : Elde etmiş olduğunuz kira gelirleriniz ile ilgili beyannamenizi beyan döneminde beyan etmediyseniz 213 Sayılı Vergi Usul Kanunun 371. Maddesinde yer alan pişmanlık ve ıslah hükümlerinden faydalanarak beyannamenizi pişmanlık talepli olarak verebilirsiniz. 


Ancak; ödenecek verginiz çıkmaması halinde pişmanlık talepli...