26 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...



Geçen yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için beyan dönemi bu ay sonunda yani 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren beyan dönemi için son 5 gün kaldığı açıklandı. 

Gayrimenkul sahibi olan mükellefler, 1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladıkları konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde getiri sağlamaları durumunda gelir vergisi ödemek zorundalar. Konutta sadece tek mesken için istisna uygulaması yapıyor. 

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; istisna haddinin üzerinde konut geliri elde eden mükellefler bu istisna oranı düştükten sonra beyanname vermeleri gerekecek. 

Kira gelir vergisi mükellefleri beyannamelerini internet üzerinden online olarak verebilecekler. Mükellef olan kimseler beyannamelerini "www.gib.gov.tr" adresi üzerinden "Hazır Beyan Sistemi"ne giriş yaparak hazırlayabilirler. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön