16 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...



Yıllık beyanname verme konusunda mükellefler GİB'in çağrı merkezi "Vergi İletişim Merkezi"ni (VİMER-189) arayarak her türlü bilgiyi alabilirler. 

"Zamanında beyanname vermeyenler istisnadan yararlanamayacak"

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, mükelleflere beyanname süresini geçirmemeleri çağrısında bulundu. " 

Zamanında beyan edilmeyen ve ödenmeyen vergi için aylık gecikme faizi ödeneceğini de ifade eden Yüksel, beyanname verilmemesi sebebi ile iki kat ve birinci derecede usulsüzlük cezası uygulanacağını da dile getirdi.


İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu güvenlik görevlisi alınacak! Başvuru şartları nedir?

PTT 55 bin personel alım başvuru tarihi belli oldu mu? PTT personel alımı başvuru şartları nedir?

EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? EYT çıkacak mı, kimleri kapsayacak?

Sağlık Bakanlığı başvuru sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alım kurası ne zaman?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön