24 / 04 / 2024

gökdelenler kaç katlıdır

gökdelenler kaç katlıdır

Dev boyutlu bina olarak da ifade edilen gökdelen nedir? Dünyanın ve Türkiye'nin en yüksek gökdelenleri nerede bulunuyor? İşte yanıtı ve detayları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira? Ayrıntılar gelmeye başladı

Yıl sonunun yaklaşmasıyla gözler yeni asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu gündemden düşmüyor. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira?

Handan Boyce, Martı GYO Genel Müdürü görevinden istifa etti!

Handan Boyce, Martı GYO Genel Müdürü görevinden istifa etti. Peki Handan Boyce kimdir? İşte Handan Boyce'nin hayatı...

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

İnternet üzerinden verilen ''sahibinden kiralık'' ilanları ile uygun fiyata ev kiralamak isteyen üniversite öğrencileri tek tek tuzağa düşürülüyor. Görüşme öncesi kapora atmalarını isteyen dolandırıcılar ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle uzağa düşüyor...

Memurlar şimdi yeni maaşlarınıza göz atın! Öğretmen, polis, müdür, hemşire maaşları kaç TL oldu? Rakamlar tek tek geldi!

Memurlar Ocak 2024 zamlı maaşlarını merakla araştırıyor. Peki öğretmen, polis, müdür, hemşire maaşları kaç liraya yükselecek? İşte o rakamlar...

Bir ev satışı ortalama kaç gün sürer?

Emlak sektöründe merak edilen konulardan biri de ev satışının kaç gün sürdüğüdür. Özel mülklerin satışlarının hemen yapılması beklenemez. Ev satışında büyük rol oynayan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere bağlı olarak satışı kısa veya uzun süreli olabilir. Peki bir ev ortalama kaç günde satılır?

Mehmet Arif Sami Çağlı hangi şirketlerde çalıştı? Nerede genel müdür olarak görev yaptı?

Mehmet Arif Sami Çağlı kimdir? Hangi üniversiteden ve kaç yılında mezun oldu? Hangi şirketlerde genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı? İşte Mehmet Arif Sami Çağlı ile ilgili tüm merak edilen detaylar...

Hilal Savcı kimdir? Nerede genel müdür olarak çalıştı? Hangi şirkette yönetim kurulu başkan vekili oldu?

Hilal Savcı, kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Nerede genel müdür pozisyonunda görev yaptı? Şu an hangi şirkette çalışıyor? İşte Hilal Savcı ile ilgili merak edilen her şey...

Ömer Barlas Ülkü kimdir? Ne zaman genel müdür oldu?

Ömer Barlas Ülkü kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Ne zaman genel müdür oldu? İşte Ömer Barlas Ülkü ile ilgili merak edilen her şey...

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

TAGEM Genel Müdürü Türker: ‘Milli güvenlikten daha önemli bir konu varsa o da gıda konusu!’

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Metin Türker, gıda alanında yaşanan sorunlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türker, “Gıda konusu artık milli güvenlikten daha önemli duruma geldi” ifadelerini kullandı.

Mikail Hıdır kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hangi dili biliyor?

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Hıdır kimdir? Kaç yaşında? Mikail Hıdır daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Mikail Hıdır'ın eğitim hayatı nasıldı?

Hakan Ateş: Denizbank'ın Kurucu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı! Hakan Ateş kimdir? 

Denizbank genel müdürü, yönetim Kurulu ve icra komitesi üyesi Hakan Ateş kimdir? Hakan Ateş kaç yaşında? Hakan Ateş daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

gökdelenler kaç katlıdır Haberi

gökdelenler kaç katlıdır

Gökdelen nedir?

Yüksekliği bakımından dev boyutlu bina olarak tabir edilen yapılar "gökdelen" olarak karşımıza çıkıyor. 100 metreden daha yüksek yapılar gökdelen olarak kabul ediliyor. Bu çeşit yapılar ilk olarak 1880'lerde ABD'de görülmeye başladı.


1890'da Pulitzer binası 26 kata ve 94 metreye ulaşıyordu. Geleneksel yapı gereçleri ile bunun ötesine geçmek olanaksız görünüyordu. Sonraki gelişmeler çelik strüktür sisteminin yapıya girmesiyle hız kazandı.


Gökdelenlerin tarihi Şikago ve New York olmak üzere ABD'de başlangıç gösteriyor. Gökdelenler ABD'den sonra, Uzakdoğu ve Ortadoğu'da yaygınlaşmıştır. Son yıllarda ise Londra, Barselona, Stockholm, Moskova gibi şehirlerde gökdelen dikilmeye başlanmıştır.


Türkiye'de ise İstanbul başta olmak üzere son yıllarda gökdelen sayısında hızla artış yaşanıyor.


Dünyanın en yüksek gökdelenleri:

* 2010 yılında Dubai'de yapılan 163 kata sahip ve 828 metre uzunluğunda Burj Khalifa,

* 2012 yılında Mekke'de yapılan...