25 / 04 / 2024

gölcüke Afet Haberleşme Üssü

gölcüke Afet Haberleşme Üssü

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 1999 Marmara depreminin en fazla hissedildiği yerlerden olan Gölcük ilçesinde farklı meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu " Afet Haberleşme Üssü " kuruluyor

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Gölcük'ün konut stoku yenilendi!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde can kayıplarının yanı sıra binlerce binanın da yerle bir olduğu Gölcük'te 21 senede yapılan yatırımlarla sosyal ve kültürel alanlar ile ekonomik anlamda büyük gelişme yaşanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda atama!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararlar gereğince, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda atama ve görevden almalar yapıldı..

Gölcük'te 40 milyonluk dönüşüm başlıyor!

Gölcük Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı, belediye meclis salonunda yapıldı. Dört maddenin görüşüldüğü toplantıda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kentsel dönüşüme değindi. Başkan Ellibeş, “40 milyonluk çalışma başlıyor” dedi

Gölcük Denizevler bölgesindeki binalar boşaltıldı!

17 Ağustos 1999’daki büyük deprem felaketinden buyana afet bölgesi ilan edilen, Gölcük Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan Gölcük Denizevler bölgesindeki binaların büyük bölümü sahipleri tarafından boşaltıldı.

Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var" dedi

Kütahya Domaniç'teki haberleşme kulesi restore edilecek!

Domaniç-Tavşanlı karayolunun 4. kilometresindeki Berçin köyünde telgraf haberleşmesine geçilinceye kadar işlevini yerine getiren haberleşme ve gözetleme kulesi restore edilecek.

Gölcük'te kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları başladı!

Gölcük'te 6306 Sayılı Afet riski alanların dönüştürülmesi kapsamındaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantıları başlatıldı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş toplantılarda finansal destek hakkında da bilgi verdi...

Gölcük'te kentleşme yüksek kesimlerde arttı!

17 Ağustos Depremi'nin ardından Gölcük'te kentleşme, ilçemizin yukarı kısımlarına doğru devam ediyor. Yeni konutlar, ilçe merkezindense yukarı kesimlerde daha fazla yapılıyor.

Mehmet Ellibeş: Gölcük'te rantsal dönüşüm olmayacak!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Hep söylenen bir söz var ya Rantsal dönüşüme karşıyız. Ben de rantsal dönüşüme karşıyım. Rantsal dönüşüm nasıl olur. Birilerine peşkeş çekersek rantsal dönüşüm olur. " dedi.

İzmir Gölcük Yaylası'nda rekreasyon çalışmaları başladı!

Ödemiş Belediyesi, Gölcük Yaylası’ndaki rekreasyon çalışmalarının ilk etabı için kontağı çevirdi. Gölcük Otel’den Kavurmacı Mevkii’ne kadar olan bölümdeki düzenlemeleri içeren proje için göl kıyısındaki pazar yerinin sökümüne başlandı.

gölcüke Afet Haberleşme Üssü Haberi

gölcüke Afet Haberleşme Üssü



Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Gölcük Şube Başkanı Umut Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, afetlerde bütün haberleşme sistemlerinin durduğu zaman, telsizlerin çalışmaya devam ettiğini söyledi.


"Telsizin, altyapı olarak herhangi bir santrale veya telli bağlantıya ihtiyacı yoktur" diyen Öcal, elektriği jeneratörle elde edip, yurt içi ve yurt dışı muhaberenin sağlanabildiğine, bunun da afetlerde çok büyük yararlar sağladığına dikkati çekti.


Amatör telsiz sistemlerinin, her zaman normal telefon altyapısının bir yedeği olduğunu ve ne olursa olsun çalışmaya devam ettiğini belirten Öcal, afetlerde en büyük sıkıntının haberleşme ve ulaşım olduğunu vurguladı.


Öcal, Kocaeli İl Afet Müdürlüğü’nün desteğiyle, Afet Haberleşme Merkezi'ni kurduklarını dile getirerek, "Ekipman ve 20 kadar gönüllü arkadaşlarımızla Türkiye’deki afet haberleşmesine önemli katlıkar sağlıyoruz. Gönüllü arkadaşlarımızın hepsinin ayrı uzmanlıkları var. Motokros, off-road, denizci arkadaşlarımz var....