27 / 04 / 2024

Google Earth konut projeleri

Google Earth konut projeleri

İstanbul’un kentsel dönüşüm merkezi Fikirtepe’de yapımı süren Yenitepe Kadıköy projesi, inşaat sektöründe son dönemde uygulanmaya başlanan yeni bir sistem ile satış ofisini müşterisinin ayağına götürüyor.

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

İmar barışından faydalanan binalara Google Earth denetimi! Yeterli olmadı!

Sayıştay raporunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerinin imar barışından faydalanan binaları uydu görüntülerinden, ortofoto ya da Google Earth gibi programlardan incelediği kaydedildi. Uydu görüntüleri ise binanın kat sayısı ya da iç mekanlarındaki değişiklikleri yansıtmadı ve denetimle

Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidinin yalanını Google ortaya çıkardı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Hüseyin Özkan verdiği ifadede, binanın altında daha önceden spor salonu olduğu ve bu dönemde kolonların kesildiğini iddia etmişti. Özkan'ın bu yalanı Google Earth'te yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıktı.

5 milyon liradan pahalı konutlara değerli konut vergisi!

Yeni vergi paketi ile değerli konut vergisinin getirilmesinden sonra Dijital Hizmet Vergisi ile ABD'li teknoloji gibi şirketlerinden yüzde 7.5 vergi alınacağı da duyuruldu. Dijital Hizmet Vergisi en çok internet üzerinden kazanç elde eden Google, Facebook ve Amazon gibi büyük şirketleri etkileyecek.

Google 20 bin yeni konutun inşasına başlıyor!

Google, merkezinin bulunduğu San Francisco’da yaşanan konut krizini çözmek için 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Şirket, 1 milyar dolarlık yatırımla 20 bin yeni konutun inşasına başlayacak.

Dünya konut krizine etkili çözüm: Çevre dostu evler!

Dünya konut krizine etkili çözüm bulundu. Cal-Earth şirketi, evlerin yapımında kum ve kil olmak üzere maliyeti düşük ve tamamen çevre dostu doğal malzemelerin kullanılmasını öngören projeleri hazırladı. İşte sıradışı görünümüyle dikkat çeken çevre dostu evler...

Yerli Google Earth’te sona yaklaşıldı!

Bu yılın sonunda tamamlanacak olan yazılımla Türkiye coğrafi ortamdan güncel görüntülerle izlenebilecek. Yazılım Google Earth işlevine sahip olacak.

Google’daki aramalar konut kredisi taleplerini artırıyor!

Google’daki arama trendleri ile tüketicilerin kredi kullanımı arasında büyük benzerlik var. Arama motorundan satış ilanlarını araştıranların sayısı arttıkça, konut ve ihtiyaç kredisi talebinde de artış yaşanıyor.

Bakan Işık Silikon Vadisi'nde Körfez Köprüsü'nü seyretti!

Bakan Işık ve beraberindeki heyete, dev ekranda Google Earth uygulamasında İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatının yapılacağı yer ile Gebze'de yapılacak Muallim Köy Bilişim Vadisi gösterildi.

3DKonut.com proje maketini cebe sığdıran sanal gerçeklik oldu!

Markalı konut projelerini 3 boyutlu modelleyerek, Google Earth tabanlı sistemi üzerinde sergileyen 3DKonut.com, proje maketini inşaat patronlarının ve de satış temsilcilerinin cebine sığdırdı.

İnşaat firmalarından 3DKonut'a yoğun ilgi!

www.3DKonut.com isimli portalın, açık kaynaklardan derlediği rakamlara göre, sitenin kendi Google Earth tabanlı sistemi üzerinde 3 boyutlu sergilediği 100'e yakın projenin toplam yatırım değeri 16 milyar TL'yi buldu.

10 yıl önce 10 yıl sonra İstanbul! İşte Google Earth fotoğrafları!

Genişleme politikalarının İstanbul üzerindeki etkisini sanırız en iyi anlamamızı karşılaştırmalı görüntüler sağlıyor. Google Earth'ten 10 yıl önce elde edilen çarpıcı görüntüler değişimi gözler önüne seriyor.

Ev alacaklar, projeyi önce netten 3 boyutlu geziyor!

Türk girişimi bulunan ve yapı projelerinin bilgisayarda hazırlanmakta bulunan 3 boyutlu birebir modellerinin Google Earth üstünde konumlandırılmasıyla gerçekleştirilen uygulama, bilhassa ev sahibi olmayı planlayan önemli alıcıların beğenisini çekiyor.

Google Earth konut projeleri Haberi

Google Earth konut projeleri

İstanbul’un kentsel dönüşüm merkezi Fikirtepe’de yapımı süren Yenitepe Kadıköy projesi 21 katlı dört ayrı bloktan oluşuyor. Projede, büyüklükleri 67 ila 250 m2 arasında değişen, 1+1’den 4+1’e kadar farklı tipte toplam 1.100 daire yer alıyor. Konut, ofis ve ticari alanları içeren Yenitepe Kadıköy, inşaat sektöründe son dönemde uygulanmaya başlanan yeni bir sistem ile satış ofisini müşterisinin ayağına götürüyor. Projenin bilgisayarda hazırlanan 3 boyutlu birebir modelinin Google Earth üzerinde konumlandırılmasıyla gerçekleştirilen uygulamada kullanıcılar, Yenitepe Kadıköy’ün inşaat alanına ve satış ofisine gitmeye gerek duymadan, projeyi oturdukları yerden gezebiliyor.

Müşterilerine sundukları yenilik hakkında bilgi veren Yenitepe Kadıköy Pazarlama Müdürü Bahar Uysal, “Yoğun iş temposu, zamansızlık, şehir dışından gelenler için mesafe gibi farklı nedenlerden ötürü müşterilerimizin her fırsatta satış ofisimizi ziyaret etmesi mümkün olamayabiliyor. Bu...