24 / 04 / 2024

Gotthard Base tuhaf açılış töreni

Gotthard Base tuhaf açılış töreni

İsviçre'nin Alp Dağları'nın altından geçen ve Avrupa'nın kuzeyi ile güneyi arasındaki mesafeyi kısaltan dünyanın en büyük demiryolu tünelinin açılış töreninde yapılan gösteri akıllarda soru işaretleri yarattı.

Kira bedellerindeki hızlı yükselişin sorumlusu tuhaf para politikası mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira zammı tartışmaları sürerken, kira bedellerindeki artışlar ile ilgili yorumlar da gelmeye devam ediyor. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kiralardaki hızlı artış ile ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Porsche’den tuhaf karar: Satın aldığınız arabayı size kiralayacak

Porsche 911 S/T sahipleri, aracın tam anlamıyla kendilerinin olmasını bir yıl boyunca beklemek zorunda kalacaklar. İtalyan üretici, bu özel otomobili 12 aylık bir kiralama süreciyle sunacak. İşte detaylar...

İslam Memiş’ten altında korkutan açıklama: ‘İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz’

Altın fiyatlarına ilişkin konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Çok tuhaf şeyler oluyor ve piyasa normal değil. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İslam Memiş açıkladı! Bu yatırımı olanlar için şanlı bir gün olacak

Piyasalarda bir tuhaf dönem yaşanırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu hafta bizi nelerin beklediğini açıkladı. 'Yine şanslı bir gün' diyen Memiş, gram altının gerçek fiyatını da duyurdu. İşte ayrıntılar...

Yanlışlıkla milyoner oldu! Kripto...

Yaşanan tuhaf bir olay Avusturya'da bir kişiyi yanlışlıkla milyoner yaptı. crypto.com isimli kripto para borsası, bir kullanıcısına 100 dolar yerine hatayla 10,5 milyon dolar gönderdi.

Bitcoin dev yatırımcılarının radarında!

Son zamanlarda tuhaf hareketler yaşayan kripto para borsasının en büyük birimi Bitcoin dev yatırımcıların radarına girdi. 

Base Denizcilik İnşaat Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Base Denizcilik İnşaat Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  100 bin TL sermaye bedeli ile  İbrahim Akbulut, Recep Şenkozat ve Tolga Bayram tarafından kuruldu.

Base Atelıer Mimarlık Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Base Atelıer Mimarlık Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli  ile Berk Ekmen, Derya Çiftnamlı tarafından  kuruldu.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası! 

Yurt dışında projeler hayata geçiren Mono Steel, Dünyanın en uzun tüneli olan Gotthard Base’de yer alacak...

Base Projects Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Base Projects Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Şişli'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Akif Öztürk ve Serap Bilgen Öztürk ortaklığında kuruldu.

Tuhaf bir Kanal İstanbul öyküsü!

Sosyal medyada hızla yayılan “Kanal İstanbul Project”  isimli Arapça bir video var. Videoda Kanal İstanbul görüntüleri eşliğinde emlak pazarlaması yapılıyor.

Base Events Snaks Drinks Gıda Turizm İnşaat Organizasyon Hizmetleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Base Events Snaks Drinks Gıda Turizm İnşaat Organizasyon Hizmetleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Emine Üst ve Hacı Harun Birben tarafından kuruldu.

İsviçre’deki Gotthard Base Tüneli'nde seferler başladı!

İsviçre’de isviçre Alp Dağları’nın altından geçen 57 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun ve derin demiryolu tüneli Gotthard Base’de dün düzenli tren seferleri başladı.

Gotthard Base tuhaf açılış töreni Haberi

Gotthard Base tuhaf açılış töreni

İsviçre'de dün 57 metre uzunluğa sahip olan ve 2 bin 300 metre derinliğindeki dünyanın en uzun demiryolu tüneli Gotthard Base’in açılışı yapıldı. Yapımı için 17 yıl ve 8 milyon euro harcanan tünelin açılış törenindeki 'tuhaf' gösteri ise sosyal medyada çok sayıda kullanıcının gündeminde yer etti.

Koordinatörlüğünü Alman yönetmen Volker Hesse’nin yaptığı 600 kişilik gösterinin ilk bölümlerinin İsviçre kültürünü yansıttığı sanılırken, bir başka bölümde de tünelin inşaatı sırasında yaşamını yitiren işçileri temsil eden dokuz dansçı ve 'tepede dev kanatlı bir kuş' yer aldı.

Kanye West defilesine benzer bir şekilde sona eren gösteri, Twitter kullanıcılarının da kafasını karıştırdı ve ‘Orada tam olarak ne oluyor?’ sorusunu yöneltmelerine neden oldu.

James ButteryWP rumuzlu bir kullanıcı, "Bu dünyanın en uzun tünelinin açılış töreni mi yoksa Kanyewest’in albüm...