19 / 04 / 2024

Gümüşhane tahliye edilen evler

Gümüşhane tahliye edilen evler

Gümüşhane'de inşaat yapılan alanın üst kısmında yaşanan heyelan sebebiyle çevresindeki iki bina boşaltıldı.

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nın yüzde 67'si tamam!

Gümüşhane Köse'de inşaatına devam edilen Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nda altyapı çalışmalarının yüzde 67'si tamamlandı...

Gümüşhane'de heyelan: 2 bina tahliye edildi!

Gümüşhane'de inşaat yapılan alanın üst kısmında yaşanan heyelan sebebiyle çevresindeki iki bina boşaltıldı.

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı 2020'de tamam!

Bayburt Valisi Epcim, Gümüşhane’nin Salyazı köyünde inşaatı devam eden Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nı inceledi. Yaklaşık 300 milyon liraya ihale edilen projenin 2020’de tamamlanması planlanıyor.

Gümüşhane yaylalarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Gümüşhane İl Özel İdaresi ekipleri, kanuna aykırı inşa edildiği tespit edilen yapıların temel inşaatlarında yıkım, ev yapmak için açıldığı belirlenen çukurlarda ise kapatma çalışması yapıyor...

Gümüşhane Çamlıca kura çekilişi için geri sayım başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen Gümüşhane Çamlıca  orta gelir grubu kura çekilişi için geri sayım başladı.

Gümüşhane Salyazı Havalimanı ne zaman açılacak?

Gümüşhane ile Bayburt arasında inşa edilen Salyazı Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor. Pist sahası için dolgu alanı yapılan projenin 1,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Gümüşhane'de AVM ihalesi yapıldı!

Gümüşhane’de otogar ve Daldaban Sanayi sitesinin bulunduğu alanda yapılacak AVM'nin ihalesi yapıldı. İhalesini Kundur İnşaat firmasının kazandığı AVM'nin inşaatı 16 ay sonra tamamlanacak.

Gümüşhane, yatırımcılarını bekliyor!

DOKA Yönetim Kurulu üyesi Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’nin üretim ve ihracatı artırmak için oluşturulan cazibe merkezleri programın da yer almasının tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Gümüşhane'ye 8.6 milyon TL'ye AVM yapılacak!

Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Gümüşhane'ye AVM yaptırılmasını ve 30 yıl süre ile işletmesini ihale edecektir. İhale bedeli 8 milyon 640 bin TL olarak belirlendi.

Gümüşhane Süleymaniye Kayak Merkezi ilçeyi değiştirecek!

Gümüşhane Valisi Memiş, tarihi Süleymaniye Mahallesi'nde 20 milyon liraya mal olması planlanan kayak merkezinin faaliyete geçmesi ile ilçede önemli bir değişim yaşanacağını söyledi.

Gümüşhane konut yatırımlarıyla kabuk değiştiriyor!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin yapılan yatırımlarla kabuk değiştirdiğini belirtti. Çimen, bunun en son örneğinin Çamlıca Mahallesi'nde yapımına başlanılan 528 konut olduğunu söyledi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne 1 ayda taşınacağız!

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Özgür Çelebi, Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili soruları yanıtladı. Çelebi, hastaneye 1 ayda taşınılacağını söyledi.

Gümüşhane'de 1 yılda 698 milyon TL'lik kamu yatırımı yapıldı!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü nedeniyle düzenlediği toplantıda Gümüşhane’ye 2016 yılında 698 milyon TL tutarında kamu yatırımı yapıldığını söyledi.

Gümüşhane tahliye edilen evler Haberi

Gümüşhane tahliye edilen evler

Gümüşhane'de inşaat yapılan alanın üst kısmında heyelan meydana gelmesi nedeniyle çevresindeki iki bina tahliye edildi. 

Şehirde bir sokakta devam eden inşaatın arka kısmındaki yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak birikintisi, yapının içerisine doldu. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; maddi hasar yaşanan olaydan sonra inşaattaki çalışmalar durduruldu. AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gümüşhane Belediyesi zabıta ekipleri alanda incelemeler yaptı. 

İncelemenin ardından, 29 Şubat'ta da aynı olayın yaşandığı inşaatın yan tarafındaki iki binanın önlem amacıyla tahliye edilmesine karar verildi. Binalar boşaltıldı.

Akçaabat'ta 30 yıl sonra dere yatakları yine yapılarla doldu!

Akçaabat'ta heyelan nedeniyle çatlaklar oluşan evler tahliye...