19 / 04 / 2024

Güneş enerjili çatı sistemleri nedir

Güneş enerjili çatı sistemleri nedir

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, dünyanın en önemli gündem maddesi olan enerjide Türkiye’nin güneş gibi çok değerli doğal bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, güneş enerjili çatı sistemlerinin enerji sorununa çözüm oluşturacağını söyledi.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki Borsa bugün yükseldi mi? İşte ayrıntılar...

Gram altın birkaç güne bu kadar olacak! Altını olanlara resmen soğuk duş! Hemen siz de bu rakama bir göz atın!

Yaptığı açıklamalarla altın yatırımcılarının radarına giren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının birkaç güne kadar geleceği rakamı açıkladı. Altını olanlara resmen soğuk duş! Hemen siz de bu rakama bir göz atın...

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

Her binaya güneş santrali geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan 17 hedefi açıkladı. Dönmez, bina çatı ve cephelerini ‘güneş santrali’ olarak kullanmayı teşvik edeceklerini belirtti.

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Ulusu ve Zafer Boy ortaklığında kuruldu.

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Güneşli G Tower güncel fiyat!

Divan Residence at G Tower projesi İstanbul Güneşli'de Mar Yapı ve Divan Grup tarafından inşa ediliyor. Projede teslimler 2018 yılının sonunda yapılacak...

Balance Güneşli'de Sokak Kahvecisi açıldı!

Güneşli bölgesinde yaşayanların sosyal ve günlük ihtiyaçlarına yönelik oluşturulan ve sokak kültürünün yaşatıldığı "Yaşam Sokağı"nda markalar yerlerini almaya başladılar. 

Güneş paneli teşviki inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Hükümetin, çatılardaki güneş paneli kurulumunu teşvik için düğmeye basması inşaat sektörünü de heyecanlandırdı. Müteahhitler, bu durumun konut satışlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

Güneş enerjisi için imar planı talebi!

ENSİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Yeni yapılacak binaların çatı planlarının güneşi alacak şekilde yön konumlandırmalarının mutlaka imar kanunlarına geçmesini istiyoruz açıklamasını yaptı.

Güneş enerjili çatı sistemleri nedir Haberi

Güneş enerjili çatı sistemleri nedir


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, dünyanın en önemli gündem maddesi olan enerjide Türkiye’nin güneş gibi çok değerli doğal bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, güneş enerjili çatı sistemlerinin enerji sorununa çözüm oluşturacağını söyledi.

Türkiye’de toplam 1 milyar metrekare çatı alanı bulunduğunu hatırlatan Yavuz  “Endüstriyel çatı alanı ise 135 milyon metrekare seviyesinde bulunuyor. Tüm çatıların %13’ü olan 135 milyon metrekare çatı alanına Güneş Enerji Sistemi kurulursa toplam kurulu güç 13500 MW olacaktır. Bu durumda yılda ortalama 19305 Gwh Elektrik enerjisi üretmek mümkündür. Bu kapasite, 2015 yılında yaklaşık 260 bin Gwh enerji tüketen Türkiye’nin yıllık tüketiminin 13’te birini karşılar” dedi. 

Dünya enerji sorununa çözümü çatıda arıyor

Güneş enerji sistemli çatıların özellikle gelişmiş ülkelerde hızla yaygınlaştığını belirten Yavuz, Türkiye’nin bu alanda çok kısıtlı üretim...