28 / 03 / 2024

güneş enerjisi tesisi

güneş enerjisi tesisi

Yılın 9 ayında güneş enerjisiyle elektrik üretimi için bin 705 başvuru yapıldı, 73 tesis kuruldu. Enerji Bakanı Yıldız, "27 bölge için toplam 6 milyar euroluk talep geldi" dedi..

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı’nda sektör, çevre dostu çözümlerle aydınlatılacak!

Merakla beklenen Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı 7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

Sivas'ta 50 dönümlük güneş paneli tesisi kuruldu!

Sivas Merkez Kayadibi köyünde 50 dönüm arazi üzerine inşa edilen güneş paneli tesisinde 15 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik enerjisi karşılanabiliyor...

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi kuruldu!

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi bugün Bahçeliveler'de 1 milyon TL sermaye bedeli Recep Gülenç tarafından kuruldu. 

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaya bedeli ile Türkan Altun tarafından kuruldu.

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Ulusu ve Zafer Boy ortaklığında kuruldu.

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi A. Abdelhady Mohamed Farıd, M. A. Abdelhady Mohamed Farıd ve M. F. Abdelhady Mohamed Farıd ortaklığında 4 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Zorlu Enerji'den Pakistan'a güneş enerjisi santrali!

Zorlu Enerji, Pakistan'da enerji anlaşması imzaladı. Şirket, Pakistan'ın Pencap Eyaletinde 100 megavat kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali yapacak

Denge Yapı, Urfa Güneş Enerjisi projesi için Sega Solar ile anlaştı!

Denge Yapı tarafından kurulan Hilvan Enerji, 385 dönüm arazi üzerinde 23,5 megavatlık güneş enerjisi santralinin kurulum çalışmaları için Sega Solar ile anlaştı. 25 milyon euro'luk yatırım değerine sahip olan Urfa Güneş Enerjisi projesinin, Mayıs 2017'de devreye girmesi bekleniyor.

Van güneş enerjisi panelinde söz sahibi olacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Müdürlüğü tarafından nano teknolojiyle üretilen güneş enerjisi paneli, Türkiye'nin bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak.

güneş enerjisi tesisi Haberi

güneş enerjisi tesisi

Güneş enerjisi santrallarına talep patlaması yaşanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eylül 2014 itibarıyla güneş enerjisine dayalı lisanssız elektrik üretim faaliyeti için bin 705 başvurunun olumlu sonuçlandırıldığını belirterek, 73 tesis kurulduğunu açıkladı. 


ELEKTRİKTEKİ PAYI ARTIYOR 

Türkiye'nin 27 bölgesi için açılan güneş enerjisi ihalelerine 6 milyar euroluk talep geldi. Lisanssız elektrik üretimine ilişkin yönetmeliğin yayımlanmasından sonra yatırımcı ilgisi arttı. Bakan Yıldız, güneş enerjisine dayalı elektrik ve ısı enerjisi üretim imkânlarını artırmak için Güneş Enerjisi Potansiyeli Atlası hazırlandığını belirterek, "Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyeli yıllık 380 milyar kW. Eylül sonu itibarıyla kurulan 73 tesisin 203 kW kurulu gücü var" dedi. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması ile sektöre yerli katkı ilaveleri verildiğini vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: "Üretilen elektrik enerjisine uygulama fiyatları üzerinden 10...