19 / 04 / 2024

güneş tarlası santralinin ihalesi

güneş tarlası santralinin ihalesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı'da güneş tarlası kuruyor. Santralin ihalesi yarın yapılacak. Menderes Türel, yerel seçimlerden önce verdiği bir sözünü daha yerine getiriyor.

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

Denge Yapı, Urfa Güneş Enerjisi projesi için Sega Solar ile anlaştı!

Denge Yapı tarafından kurulan Hilvan Enerji, 385 dönüm arazi üzerinde 23,5 megavatlık güneş enerjisi santralinin kurulum çalışmaları için Sega Solar ile anlaştı. 25 milyon euro'luk yatırım değerine sahip olan Urfa Güneş Enerjisi projesinin, Mayıs 2017'de devreye girmesi bekleniyor.

Antalya Döşemealtı'na güneş tarlası kurulacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı'da güneş tarlası kuruyor. Santralin ihalesi yarın yapılacak. Menderes Türel, yerel seçimlerden önce verdiği bir sözünü daha yerine getiriyor.

Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi tarlası Kayseri'de!

Kayseri Birinci OSB, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük güneş enerjisi tarlasını hizmete soktu. Tesis, OSB Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki elektrik tüketimini 25- 30 yıl süreyle karşılayacak.

Karşıyaka Güneş Tarlası projesi Çanakkale'ye örnek olacak!

Karşıyaka Belediyesi'nin " Güneş Tarlası " projesi Çanakkale'ye örnek oldu. Karşıyaka Belediyesi'ni ziyaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Güneş Tarlası Projesi hakkında bilgi aldı

Güneş tarlasında 420 bin liralık elektrik üretilecek!

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için yaşama geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Kendi imkanları ile senede 420 bin liralık elektrik üretecek.

Karşıyaka Güneş Tarlası Projesi hizmete açıldı!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve doğa dostu enerji kaynaklarını özendirmek için hayata geçirilen ' Güneş Tarlası Projesi ' törenle hizmete girdi.

İzmir Güneş Tarlası Projesi törenle hizmete girdi!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve doğa dostu enerji kaynaklarını özendirmek için hayata geçirilen İzmir Güneş Tarlası Projesi törenle hizmete girdi.

İzmir Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası projesini tamamladı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası projesini tamamladı. Kendi imkanları ile yılda 420 bin liralık elektrik üretecek olan belediye, bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek..

Karşıyaka Güneş Tarlası Projesi yarın açılıyor!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Örnekköy Mezarlığı’nın üst kısmında kurulan tesisin açılışı yarın (Salı) saat 11.00’de, törenle yapılacak.

Konya’da 3 bin megawattlık güneş enerjisi santrali kurulacak!

Güneş enerjisi potansiyelinin değerlendirilmesi için çok büyük projelere sahip olduklarını söyleyen Bakan Yıldız, bu kapsamda Konya Karapınar'da 3 bin megawatt güce sahip dünyanın en büyük güneş enerjisi santralinin kurulacağını bildirdi...

Taner Yıldız: Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş tarlasını açacağız!

Enerji Bakanı Yıldız, Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş tarlasını açacaklarını belirterek, " Hedefimiz ilk etapta 600 megawatt. Bunun için 15 kat başvuru geldi " dedi...

Karşıyaka Güneş Tarlası projesi için ilk kazma vuruldu!

Karşıyaka Belediyesi'nin Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nda yer alan "Güneş Tarlası" projesi için ilk kazma vuruldu. 2014 yılı Haziran ayı başlarında tamamlanması planlanan proje ile 493 KW'lık güneş enerjisi elde edilecek.

güneş tarlası santralinin ihalesi Haberi

güneş tarlası santralinin ihalesi

Sulama birliklerine ve kooperatiflerine bedava elektrik vaadi gerçek oluyor. Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamada kullanılacak enerjiyi ücretsiz sağlamak üzere Döşemealtı'da güneş tarlası kuruyor. 4 ayaklı projenin ilk güneş santrali 3 Şubat'ta ihaleye çıkıyor. Mayıs sonunda tamamlanması beklenen proje ile sulamalı tarım yapan çiftçinin en büyük maliyetlerinden olan elektrik, artık bedava olacak. 


TÜRKİYE'DE BİR İLK 

Başkan Türel, Türkiye'de ilk kez güneşten enerji elde etmek suretiyle birliklerin elektrik maliyetlerini sıfırlayacaklarını söyledi. Türkiye'ye örnek çevreci bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluk ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Türel, "Verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Döşemealtı'da mülkiyeti belediyemize ait 33 bin metrekarelik alanda 4 etap halinde yıllık 2.7 megavat enerji üretecek güneş enerji santrali kuruyoruz. Bunun birinci ayağını oluşturan 600 KW gücündeki ilk enerji santralinin ihalesini gelecek hafta yapıyoruz....