29 / 03 / 2024

Güneydoğu halı ihracatı

Güneydoğu halı ihracatı

Geçen yılın 10 ayında 1 milyar 231 milyon 645 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildi. Bu yılın aynı döneminde ihracat yüzde 7,4 artarak 1 milyar 322 milyon 236 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'dan 1 milyar 322 milyonluk halı ihracatı gerçekleştirildi!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın 10 ayında 1 milyar 231 milyon 645 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildi. Bu yılın aynı döneminde ihracat yüzde 7,4 artarak 1 milyar 322 milyon 236 bin dolara ul

Güneydoğulu halıcılar ABD'de temaslara başladı!

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan yaptığı açıklamada "KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi" kapsamında 26 sektör temsilcisiyle New York'ta ABD'li iş adamlarıyla görüştüklerini bildirdi.

Güneydoğu'dan yapılan halı ihracatı yüzde 7,5 arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın 9 ayında 1 milyar 95 milyon 928 bin dolar olan halı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 7,5 artarak 1 milyar 177 milyon 696 bin dolara ulaştı

Güneydoğu'dan 1 milyar 20 milyonluk halı ihracatı gerçekleştirildi!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın aynı döneminde 967 milyon 655 bin dolar olan halı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 6 artarak 914 milyon dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun halı ihracatı arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın aynı döneminde 967 milyon 655 bin dolar olan halı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 6 artarak 914 milyon dolara ulaştı.

Güneydoğu'da halı ihracatı arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın aynı döneminde 866 milyon 803 bin dolar olan halı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 6 artarak 914 milyon dolara ulaştı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 381 milyon 571 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildi!

AA muhabirinin, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yılın üç aylık döneminde 348 milyon 657 bin dolar olan halı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 9,4 artarak 381 milyon 571 bin dolara yükseldi.

Güneydoğu'dan yapılan halı ihracatı 1 milyar 529 milyon 399 bin dolara ulaştı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerine göre, bölgeden 2012 yılında yapılan 1 milyar 479 milyon 905 bin dolarlık halı ihracatı, 2013'te 1 milyar 529 milyon 399 bin dolara ulaştı.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Doğu ve Güneydoğu yatırımları OSB'leri heyecanlandırdı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik olarak açıklanan son dönemlerin en büyük yatırım teşvik paketi bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) de büyük bir heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

Yatırımcı ve turizmciler Doğu ve Güneydoğu'ya akın edecek!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım ve destek hamlesine ilişkin, paketin çok önemli maddeler içerdiğini belirtti.

Güneydoğu yatırım hamlesi memnun etti!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi terörü bitirecek!

Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım hamlesiyle bölgedeki terör olaylarının sona ereceğini umut ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 5 ayrı cazibe merkezi olacak!

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi inşaatı uçuracak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, inşaat sektöründe heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım hamlesi sevinçle karşılandı!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı

Bankalar Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımı destekleyecek mi?

Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için yatırım yapmak isteyen iş adamları bankaların bölgeye yönelik kredi politikalarını eleştiriyor. Bankaların "Riskli Bölge" tanımlamasıyla kredi kullanımında ayak diretmesi ve erken geri ödeme çağrıları girişimcinin şevkini kırıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki iller cazibe merkezine dönüşecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’daki illeri cazibe merkezi haline dönüştürecek program ses getirdi.

İş dünyası, Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesinden memnun!

İş dünyası örgütleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesini memnuniyetle karşıladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesi ekonomiyi hızlandıracak!

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yönelik yeni yatırım ve destek hamlesi paketinin, bölgede ekonominin çarklarının hızlanması açısından olumlu katkısı olacağını bildirdi.

Güneydoğu halı ihracatı Haberi

Güneydoğu halı ihracatı


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın 10 aylık döneminde, 1 milyar 322 milyon 236 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildi. 


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın 10 ayında 1 milyar 231 milyon 645 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildi. Bu yılın aynı döneminde ihracat yüzde 7,4 artarak 1 milyar 322 milyon 236 bin dolara ulaştı.  


Sektörün bölge ihracatındaki payı yüzde 16,2'den yüzde 17,9'a yükseldi. Aynı dönemde 1 milyar 277 milyon 928 bin dolarlık makine halısı, 36 milyon 382 bin dolarlık tufte halı, 7 milyon 669 bin dolarlık el halısı ve 257 bin dolarlık da kilim ihracatı yapıldı. 


Halı ihracatının gerçekleştirildiği ülkelerin başında, Suudi Arabistan, ABD, Libya, Irak, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Mısır ve İngiltere yer...