23 / 04 / 2024

güneydoğu inşaat sektörü

güneydoğu inşaat sektörü

Havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sezonu başladı. Ancak firmalar, işlerin durgun başladığını söylüyor. Güneydoğu'daki olaylar ve TOKİ inşaatlarının işlerin düşmesinde etkili olduğunu belirten işletmeler, sezondan umutlu olmadıklarını dile getirdi.

Güneydoğu'da inşaat sektörü ne durumda?

Terör olaylarının damgasını vurduğu Güneydoğu'da yatırımların ertelendiği, turizm rezervasyonlarının iptal edildiği bölgede, konut sektörü de nasibini aldı. Bölgede temeli atılan birçok inşaat durduruldu.

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi!

Türkiye’de 185 emlak ofisi bulunan ve 2 bin 100 çalışana sahip Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak zincirlerinin patronu Gökhan Taş, 700 milyon TL'lik projelerle inşaat sektörüne giriş yaptı. 

İnşaat sektörü teknolojiyle dönüşecek!

KPMG tarafından yapılan araştırmaya göre, teknoloji, inşaat sektörünü de değişime zorluyor. Peki inşaat sektörü teknolojiyle nasıl değişecek? İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektöründeki firma sayısı 10 yılda yüzde 43,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Moody's: Kovid-19 salgını küresel inşaat sektörünün görünümünü bozabilir!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel inşaat sektörünün görünümünde bozulmaya sebep olmasının beklendiğini açıkladı...

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

İngiltere'de inşaat sektörü beklentinin üzerinde büyüdü!

Markit/CIPS verilerine göre, İngiltere inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi Nisan'da beklentinin üzerine çıkarak yüzde 52,5 seviyesine yükseldi.

Türkiye inşaat sektörü Afrika'da çok güçlü!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde ''Türkiye'nin Afrika Politikası'' söyleşisinde konuşan Afrika Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekil Cemalettin Kani Torun, Türkiye inşaat sektörünün Afrika'da çok güçlü olduğunu söyledi..

güneydoğu inşaat sektörü Haberi

güneydoğu inşaat sektörü

İnşaat sezonunun başlarken, piyasadaki sıkıntı bu sektörü de etkiliyor. Görüştüğümüz inşaat malzeme firmaları, sezonun çok da iyi başlamadığını dile getirdiler. Malzemelerin artık yapı marketleri ve fabrikalardan temin edildiğini belirten işletmeler, küçük esnafın artık bitmek üzere olduğunu dile getirdiler. 


Şehirde satış yapan tesisatçı, elektrikçi, seramik malzemeleri satıcıları ve nalburlarla görüşen arkadaşlarımız, sıkıntıları dinledi. 


İşte esnafın görüşleri: Sıddık Aygün; "İnşaat sezonu yılın 12 ayı olur. Tabi yaza doğru işler biraz daha hareketleniyor. Toplu konut yasası çıktığından beri gece kondu ve bireysel yapılar olmuyor. Biz elektrik parçaları, elektrik tesisat kablosu ve avize gibi ürünler satıyoruz. Toptan ve perakende satışlarımız var. Toptan satışlarda bir müteahhit gider belediyeden veya firmalardan ihale alır, biz de fiyat veririz. Yani iş alırsan kazanırsın, alamazsan kazanmazsın. Bir nevi şans işi...