29 / 03 / 2024

günlüğü 1000 liraya ev

günlüğü 1000 liraya ev

Kuzguncuk'ta yatırım yapmak isteyenlere eski binaları öneren emlakçılara göre, bu tip binaları restore edip satmak en az yüzde 20 kazandırıyor.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

Bazı mülk sahipleri evlerini günlük kiralamak yerine saatlik kiraya veriyor. Saati 100 liraya konut pazarlayan da var, hafta sonu fiyat farkı isteyen de...

Günlük 80 lira veriliyor! 1 Ocak'tan itibaren geçerli

Ceza muhakemesi sırasında Cumhuriyet savcısı, mahkeme başkanı veya hakim tarafından çağrılan tanıklara, günlük 40 ila 80 liraya kadar ücret verilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlanırken yeni tarife 1 Ocak 2023 itibarıyla yürürlüğe giriyor.

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Günlük 51 liraya yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çalışanlara yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdıklarını duyurdu. Buna göre vergiden istisna tutulan günlük yemek bedeli 34 liradan 51 liraya, yol yardım bedeli ise 17 liradan 25.50 liraya çıkarıldı.

Kylie Jenner, günlük 61 bin liraya villa kiraladı!

ABD'nin ünlü televizyon yüzlerinden Kylie Jenner, Bahamalar’a gitti. Ünlü yıldız tatil için günlüğü 61 bin lira olan bir villa kiraladı...

Cinayet işlenen günlük evin emlakçısına ceza!

İzmir Çiğli'de günlük ev kiralayan Turan Sert yeğenini vurduktan sonra ihtihar etmişti. Soruşturma kapsamında emlakçıya kiracıların kimlik bilgilerini almadığı için ceza kesildi.

Günlük ev terörü bitiyor!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, günlük kiralanan evleri kontrol etmek için 40 özel birim oluşturulduğunun bilgisini verdi. Şahin, ''18 yaş altındakilere ev kiralanmasına, hücre tipi yapılanmalara göz açtırmayacağız" diye konuştu.

Günlük ev terörü milyarlarca vergi kaybına neden oluyor!

Bataklığa dönüşen günlük kiralık dairelerle ilgili ortaya çıkan rakamlar ise dudak uçuklatıyor. Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul'daki 65 bin evden, yıllık 500 milyon dolar kayıt dışı kazanç elde edildiğini belirtti.

Fatih'te 201 günlük ev mühürlendi!

İstanbul'da gittikçe yaygınlaşan günlük kiralık evler Fatih'de de büyük sorunlara neden oldu. Fatih Belediyesi'de şikayet ve güvenlik sıkıntıları nedeniyle harekete geçti.

Günlük kiralık evlerde denetim başladı!

Hürriyet Ankara'nın geçtiğimiz ekim ayında ‘Günübirlik kangren’ başlığıyla gündeme getirdiği günlük kiralık evler sorunu ile ilgili yapılan yasal düzenlemenin ardından denetimler başladı.

Avrasya Tüneli'den günlük 30 bin araç geçmeli!

Yapı Merkezi'nin Kurucusu ve Avrasya Tüneli projesinin müteahhidi Ersin Arıoğlu, tünelden bir ayda günlük geçişin 25 bin araca ulaştığını söyledi. Arıoğlu, “Günlük 30 bin kemik müşterimiz olması ilk hedefimiz'' dedi.

Günlük evlere otel kriterleri getiriliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, üzerinde çalışmalar sürdürülen emlakçılık düzenlemesine ilişkin Milliyet’e bilgi verdi. Tüfenkci, yapılacak düzenlemeyle günlük kiralamalar ve güvenlik açısından sıkı kontrol mekanizmalarının getirileceğini bildirdi.

Günlük kiralık 667 eve tutanak tutuldu!

İstanbul Vergi Dairesi başta yeme içme mekanları olmak üzere bir çok alanda çalışmaları hızlandırdı. Günlük hatta saatlik kiralanan 773 ev de denetlendi. 667’sine tutanak tutularak mükellef haline getirildi.

günlüğü 1000 liraya ev Haberi

günlüğü 1000 liraya ev

 


Semtte, iki katlı eski binaların fiyatı 250 bin YTL'den başlıyor.


İstanbul'da tarihi dokusunu nadiren korumuş semtler arasında bulunan Kuzguncuk, en çok ilgi gören yerlerden biri. Özellikle yazar-çizer camiasından isimler arasında revaçta olan Kuzguncuk'a, son dönemlerde yabancılar da rağbet gösteriyor. Birçok TV dizisine ev sahipliği yapan semt, film şirketlerinin de gözdesi. Sit alanı içinde olan semtte, artık eski binaların çoğu restore edilerek yenileniyor. Bu arada hemen belirtelim, eski binaları satın alıp restore edenler için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin yanı sıra TOKİ 10-15 yıllık vadelerde yüzde 4 faizli kredi veriyor. Eski binaların restorasyonunu yapanlara emlakla ilgili vergilerin yanı sıra KDV muafiyeti de var.


Günlüğü bin YTL'ye...