18 / 04 / 2024

Günlük kiralanan evler yasaklanmalımı

Günlük kiralanan evler yasaklanmalımı

Günlük kiralanan evler aracılığıyla gerçekleştirilen kaçak otelcilik faaliyetleri, yarattığı büyük bir kayıt dışı ekonominin yanında sosyal bir yara olma yolunda da hızla ilerliyor.

Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

Bazı mülk sahipleri evlerini günlük kiralamak yerine saatlik kiraya veriyor. Saati 100 liraya konut pazarlayan da var, hafta sonu fiyat farkı isteyen de...

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Turistlerin gözdesi günlük kiralık evler oldu!

Otel fiyatlarını yüksek bulan turistlerin yeni gözdesi günlük kiralık evler oldu. Beyoğlu/Galata bölgesi turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri haline geldi.

Evleri artık günlük değil saatlik kiralıyorlar!

Bir dönem günlük kiralık evler gündemdeydi, şimdi ise saatlik kiralamalar. Emlak sitelerinde bir çok ilan görmek mümkün. İstanbul’dan Ankara’ya, Diyarbakır’dan Kütahya’ya kadar birçok şehirde saatlik kiralama yapılıyor. Birkaç saatlik ev kiralamanın bedeli 40 TL'den başlıyor. 

Günlük kiralanan evler mercek altında!

İzmir Vergi Dairesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve yerel yönetimlerle yapılan iş birliği sonucunda İzmir'de günlük olarak kiralanan evler mercek altına alındı.

Bartın’da günlük kiralık ev denetiminde terörist yakalandı!

Bartın’da günlük kiralık evlere yönelik yapılan denetimlerde ’PKK terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan M.K. yakalandı. 

100 günlük eylem planı mega projelere yarayacak!

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye olmak üzere ilk 100 günlük hedefini kapsayan eylem planı mega projelere yarayacak.

Murat Kurum bugün 100 Günlük Eylem Planı'nı değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 100 Günlük İcraat Programı kapsamındaki çalışmaları değerlendirecek. 

Balıkesir'de günlük kiralık evlere ceza yağdı!

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Balıkesir'de günlük ve saatlik kiralanan evleri denetledi. Denetimler sırasında kaçak olan 12 konaklama yerine para cezası kesildi. 

100 günlük icraat programının gayrimenkule etkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘100 Günlük İcraat Programı’nı açıkladı. 400 mega projeden oluşan program ülkemizin kısa süre içerisinde büyük adım atacağını gösterdi. Erdoğan sanayiden çevreye ekonomiden askeriyeye birçok projeleri açıkladı. 

100 Günlük Eylem Planı'ndan 3 mega ulaşım projesi çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat programından Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri çıktı. Projeler bu dönemde hız kazanacak...

İş dünyasında günlük kiralık ofis dönemi!

Kamu ve özel sektörde tasarruf hamlesi başladı. Şirketler maliyet düşürmek için ofis kiralamada günlük hatta saatlik modele geçti...

Günlük kiralanan evler yasaklanmalımı Haberi

Günlük kiralanan evler yasaklanmalımı

Bu tür konutların sayısının Türkiye genelinde 25 bini bulduğu tahmin edilirken, İstanbul’da son 15 gün içinde meydana gelen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan uyuşturucu olayları günlük kiralanan evlerde gerçekleşti. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), üzücü olayların yanı sıra oteller açısından haksız rekabet, devlet açısından da büyük bir vergi kaybına neden olan günlük kiralık evler konusunu hazırladığı raporla, başta Maliye ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklara sundu. “Her türlü güvenlik ve hijyen tedbirlerinden uzak bu tür korsan-kaçak tesislerden herhangi birinde yaşanacak olumsuz bir durumun, gerek İstanbul gerekse Türk turizmine  ciddi sıkıntılar yaşatabileceği aşikar” denilen raporda, şu görüşler dile getirildi: “Kiralanan yerler konut dokunulmazlığı nedeniyle belediyelerin ve kolluk kuvvetlerinin elini kolunu adeta bağlar durumda. Borçlar Kanunu kapsamındaki kira...