19 / 04 / 2024

Günlük kiralık ev tehlikesi!

Günlük kiralık ev tehlikesi!

Büyükşehirlerde günlük kiralık ev ilanlarına oldukça sık rastlanıyor. Bu evleri kiralamanın koşulu 18 yaşından büyük olmak ve tıpkı otellerdeki gibi kimlik beyan etmek olmasına rağmen, bu kurallar hiçe sayılıyor...



Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde günlük kiralık ev ilanlarına oldukça sık rastlanıyor. Bu evleri kiralamanın koşulu 18 yaşından büyük olmak ve tıpkı otellerdeki gibi kimlik beyanında bulunmak fakat günlük v kiralayan bazı işletmeler bu kuralları göz ardı ediyor.

Takvim'de yer alan habere göre; kimliğini belirtmeyen ve 18 yaşından küçük kişiler günlük hatta saatlik ev kiralayabiliyor. A Haber ekibi bu hukuksuzluğun peşine düştü. Onlarca kiralık ev ilanını taradı ev kiralayanlarla konuştu. Günlük kiralık ev sektöründe yaşanan usulsüzlükleri gözler önüne serdi. 

Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde günlük kiralık ev ilanlarına oldukça sık rastlanıyor. Bu evleri kiralamanın koşulu 18 yaşından büyük olmak ve tıpkı otellerdeki gibi kimlik beyan etmek, fakat günlük daire kiralayan bazı işletmeler bu kuralları yok sayıyor. Kimliğini belirtmeyen ve 18 yaşından küçük kişilere günlük hatta saatlik ev kiralıyor. 


Geri Dön