25 / 04 / 2024

gurbetçilerin kira geliri vergisi

gurbetçilerin kira geliri vergisi

Kurtulus Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Emlakkulisi.com okurları için "6 soruda Türkiye’de kira geliri olan gurbetçilerin vergilendirilmesi"nin detaylarını kaleme aldı...

Kira geliri elde edenler şimdi bakın! Bunları yaparsanız 33 bin TL'niz cebinizde kalır!

Konut kira geliri elde eden kişilerin, beyanname vermesi gerekiyor. Peki konut kria gelirlerinin beyanı nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

Türkiye’den kira geliri elde eden gurbetçiler panikte!

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

Kira geliri olanlar dikkat! İşte merak edilen her şey!

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’na göre, gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tabi tutuluyor. Geçtiğimiz yıl kira geliri elde eden binlerce mükellefin bu yıl beyanname vermesi gerekiyor. İşte kira geliri beyannamesi ile ilgili merak edilen her şey...

6 soruda Türkiye’de kira geliri olan gurbetçilerin vergilendirilmesi?

Kurtulus Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Emlakkulisi.com okurları için "6 soruda Türkiye’de kira geliri olan gurbetçilerin vergilendirilmesi"nin detaylarını kaleme aldı...

İşte kira geliri elde etmenin püf noktaları!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Prof. Dr. Metin Taş bugünkü yazısında kira geliri elde etmenin püf noktalarını anlattı. İşte o yazı...

Ev sahiplerinin kira geliri 33.7 milyar liraya ulaştı!

Maliye, kira gelirinin vergisini ödemeyenleri mektup ve iletişim araçlarıyla ikna edince, beyanlarda rekor artış geldi. 2016 yılında kira geliri beyanı geçen yıla göre yüzde 24 artarak 33.7 milyar liraya ulaşırken toplam kira vergisi de yüzde 26 artarak 5.1 milyar lira oldu.

Vakıflar'ın kira geliri 480 milyon lirayı aştı!

Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2016 yılının ilk 10 aylık diliminde, toplam 481 milyon 47 bin 521 lira kira geliri elde edildi" dedi.

Hollanda gurbetçilerin Türkiye’deki mal varlığını araştırıyor!

Hollanda’da asgari geçim yardımı ödeneği alan gurbetçilerin kendi ülkelerinde sahip oldukları mal varlıkları araştırılıyor. İlk belirlemelere göre 43 kişinin yanlış beyanından dolayı Hollanda’da aldıkları asgari geçim yardımı ödeneği kesildi.

Kira geliri beyannamesi için bugün son!

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

gurbetçilerin kira geliri vergisi Haberi

gurbetçilerin kira geliri vergisi

Gurbetçilerimizin kira gelirleri ile ilgili önemli hususlar aşağıda 6 madde halinde açıklanmıştır.

1. Türkiye’de kira geliri elde eden gurbetçilerimiz beyanname verecekler mi?

Yurt dışında 6 aydan fazla süreyle yaşayan veya çalışan vatandaşlarımızın vergilendirilmesi dar mükellef esasına göre yapılır.

Yasaya göre, gurbetçilerimizin, tamamı Türkiye’de tevkif suretiyle vergilendirilmiş olan kira gelirleri, tutarı ne olursa olsun beyanname vermezler. (iş yeri, ofis, depo kiralamaları vb.)

Örneğin İstanbul’da bir iş yerinin yıllık 250.000 TL karşılığı ticari şirkete veya tacir vb. kiraya verilmesi halinde yurt dışında çalışan vatandaşımıza ödenecek kira tutarından kiracılar tarafından G.V.K. 945.a göre %20 gelir vergisi kesintisi yapılır.

Bu kesinti tutarı kiracı tarafından vergi dairesine muhtasar beyanname ile beyan edilerek ödenir.
Kiracı tarafından yapılan bu kesinti nihai vergilemedir.

İşte tahsil edilmiş ve kesintiye tabi tutulmuş bu kira bedeli...