26 / 04 / 2024

Gürcistan Enerji

Gürcistan Enerji

Anadolu Grubu ile Gürcistan Enerji Bakanlığı arasında Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali'ne ilişkin yaklaşık 100 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

Gıda, enerji ve savunma sanayinden 3 şirket daha borsaya geliyor

SPK halka arz talebinde bulunan üç şirketin halk arzına onay verdi. İşte enerji, gıda ve savunma sanayinde faaliyet gösteren o şirketler...

Simurg Bilişim İnşaat Turizm Gıda Enerji Petrol Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Simurg Bilişim İnşaat Turizm Gıda Enerji Petrol Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Mustafa Ateş tarafından kuruldu.

EKK'da gündem enerji ve gıda

Artan gıda fiyatları ve enerji sektöründeki dalgalı fiyatlar ele alındı.

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aziz Can Dağ, Hasan Saka, Möhör Aktaş ve Songül Kaya ortaklığında kuruldu.

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi kuruldu!

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi Ataşehir’de  5 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan   Erciyas tarafından kuruldu.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi bugün Beykoz'da bin TL sermaye bedeli ile Oya Dağıstanlı tarafından açıldı.

Göktekin Enerji Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Göktekin Enerji Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beşiktaş'ta 100 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Göktekin tarafından açıldı.

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul'ün ünvanı değişti!

Avrasya GYO'nun kurulu bağlı ortaklarından Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım Şirketi'nin unvanı Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı JSC olarak değiştirildi. 

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

Avrasya GYO'nun Gürcistan'daki şirketi Metro Avrasya halka açılacak!

Avrasya GYO hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC'nin Gürcistan borsasında halka açılması kararlaştırıldı.

Gürcistan Enerji Haberi

Gürcistan Enerji

Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze imza töreninde, iki ülkenin enerji güvenliği için ortak adımlar attıklarını belirterek, Kheledula 3 santralinin yıllık yaklaşık 232,8  milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üretim kapasitesinde olacağını söyledi.


Anadolu Grubu Enerji Sektörü Koordinatörü Tuğban İzzet ise Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile Kaladze'ye, Anadolu Grubu'na gösterdikleri güven için teşekkür ederek, gelecekte bu güvene dayanarak yatırımlara devam etmek istediklerini kaydetti. 


İzzet, Khedelula 3 dışında Gürcistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile 2 yeni proje üzerinde daha çalıştıklarını ve yakın gelecekte onları da bakanlığa sunacaklarını belirtti.


Konuşmaların ardından anlaşma Kaladze ve İzzet  tarafından imzalandı. Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan İzzet, "Anadolu Grubu olarak 10 yıldır Gürcistan'a hem içecek hem de enerji sektöründe ciddi yatırımlar yaptık. Gürcistan'da yatırım yapmak isteyen herkese, tecrübelerimizi paylaşarak...