24 / 04 / 2024

EKK'da gündem enerji ve gıda

EKK'da gündem enerji ve gıda

Artan gıda fiyatları ve enerji sektöründeki dalgalı fiyatlar ele alındı.



Türkiye'nin 2023-2025 yılları arasında uygulayacağı yol haritasını belirleyecek Orta Vadeli Programı belirlemek amacıyla toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun bugünkü gündemi yükselen enerji ve gıda fiyatları oldu. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada; Türkiye ekonomisiyle ilgili genel durum ile görünüm ve beklentilerin ele alındığı toplantıda iç ve dış finansman olanaklarının da değerlendirildiği bildirildi. Türkiye ve dünyadaki enerji piyasasına ilişkin ayrıntılar üzerinde durulan toplantıda doğal gaz ve ham petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların iç piyasaya olası etkileri ve  izlenecek politikalar üzerinde de görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

İki bakanlık arasında protokol imzalandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan toplantıda önümüzdeki dönemde katma değeri yüksek sektörlere ağırlık verilmesi ve işgücünün buna adapte edilmesi amacıyla iki bakanlık arasında işbirliği ve veri paylaşımına ilişkin bir de protokol imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile nitelikli insan kaynağını ve yatırımları Türkiye'ye çekecek yeni projelerin alt yapısının oluşturulması hedefleniyor.

Toplantıya kimler katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda ayrıca bir önceki kurul toplantısında alınan kararlara ve uygulama sonuçları gözden geçirildiği ve destekleyici kararların alındığı ifade edildi.

Üç ayda bir rapor hazırlanacak

Bilindiği gibi 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle faaliyetlerine başlayan EKK ekonomi politikaları alanında genel koordinasyonu sağlama görevini ifa etmek için aylık olarak toplanıyor. Çalışmaları hakkında 3 ayda bir rapor hazırlayan kurul gerekli gördüğü takdirde  toplantılarına gündemle ilgili bakanlar ve kamu görevlileri ile özel sektör, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, sendikalar ve üniversitelerin temsilcilerini de davet ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön