27 / 04 / 2024

GYO hisseleri neden yükseliyor

GYO hisseleri neden yükseliyor

Borsa İstanbul’da tüm endeksler yükselmeye başladı. Birçok hissenin iskontolu olduğu borsada gayrimenkul yatırım ortaklığı hisseleri, ev almak isteyenler için basamak oldu.

Borsadaki GYO halka arzlarındaki tehlike!

Halka arza yatırım yaparak, büyüme potansiyeli olan bir şirketten pay sahibi olabilirsiniz. Ancak bazı durumlar zarar etmenize neden olabiliyor. Doç.Dr. Soner Gökten borsadaki GYO halka arzlarındaki tehlikeyi tek tek yazdı...

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Nvidia'nın Hisseleri Neden Yükseliyor?

Video oyunlarında kullanılan çipleriyle tanınan Nvidia, son yıllarda veri merkezi pazarına yöneldi. Veri merkezi çip işi, 29 Ocak'ta sona eren mali yılda şirketin gelirinin %50'den fazlasını oluşturdu ve şirketinin hisseleri bu yıl %160'tan fazla artarak 586 milyar dolarlık kazanca ulaştırdı.

Yeşil GYO'dan son dakika Innovia 4 açıklaması: İnşaat neden başlamıyor?

Yeşil GYO Innovia 4 projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Innovia 4 projesinde son durum ne? İnşaat başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Halka arz da yasak getirildi! EYG GYO ve Beşiktaş hisselerine tedbir geldi

EYG GYO ve Beşiktaş hisseleri için bir ay süre için açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulandı.

AVM'lerin kira gelirindeki yükseliş GYO yatırımcılarının beklentilerini artırdı!

Kira gelirleri hızla artıyor. Bu durum AVM’lerin gelirlerini de etkiliyor. AVM’lerin kira gelirindeki hızlı yükseliş GYO yatırımcısının beklentisinin de artmasına neden oluyor.

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2'nci hisse oldu!

Yabancı yatırımcıların son 1 ay içindeki takas değişimleri değerlendirildiğinde; en fazla satışın Garanti Bankası hisselerinde yapıldığı kaydedildi. En çok ikinci satış ise Emlak Konut hisselerinde yaşandı.

Emlak Konut GYO'nun hisseleri uzun vadede kazandıracak!

Tera Yatırım Uluslararası Piyasalar Stratejisti Mehmet Bilal Bircan, Emlak Konut GYO'nun hisselerinin orta ve uzun vadede kazandıracağını söyledi. 

Doğuş GYO hisseleri taban oldu!

Doğuş Holding ana ortağı olduğu Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndaki hisselerinin 32 milyon adetlik bölümünün Borsa İstanbul pay piyasasında bir yıl içinde satışının yapılacağını belirtti. Açıklama sonrası Doğuş GYO hisseleri taban oldu.

Emlak Konut GYO hisseleri düşer mi çıkar mı?

Borsagundemcom Ekgyo düşer mi, çıkar mı? Nerelerden alayım? Alış yapayım mı? sorusunu yanıtladı...

Akmerkez GYO'dan olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri açıklaması!

Akmerkez GYO'nun payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine neden olabilecek kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmuyor.

Servet GYO'dan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri açıklaması!

Servet GYO, şirketin dolaşımdaki hisseleri üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve/veya miktar hareketlerine ilişkin olarak kamuya açıklanmamış özel bir durum olmadığını açıkladı.

Akfen GYO Eskisehir’deki Ibis Oteli'ni sağlık personellerine tahsis etti!

Akfen GYO, 13 Nisan 2020 Pazartesi akşamından itibaren çeşitli basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan haber ve yorumlara neden olan olayları yalanladı.

GYO hisseleri neden yükseliyor Haberi

GYO hisseleri neden yükseliyor

2020 yılı inşaat ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları şirketleri için geçtiğimiz yıldan daha iyi bir yıl olması bekleniyor. Özellikle 2019 yılının ikinci yarısından bu yana TCMB tarafından başlatılan faiz indirim süreci olumlu etkiledi. Yeni Şafak Gazetesi'nden Mine Açar'ın haberine göre; 2020 yılının ilk faiz indirimiyle toplamda bin 275 baz puan gerileyen politika faizi kredi faizlerini etkiledi. Bu kapsamda inşaat-konut sektöründe uzun süredir canlanma yaşandı. İlerleyen periyotta konut kredi faizlerinin yüzde 1’in altına düşmesi ise gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Düşen faiz oranlarıyla beraber enflasyon, tüketici ve işletme beklentilerinde gözlenen olumlu seyir 2018'de meydana gelen kur krizi ve artan kredi maliyetleri sonucu ertelenen talebi de canlandırdı. Bu olumlu ortamda Eylül ve Ekim aylarında ipotekli konut satışlarında tarihi rekor seviyeye ulaştı. Meydana gelen bu gelişmelerle beraber geçtiğimiz yıl Kasım...