18 / 04 / 2024

Habitat 3 Zirvesi

Habitat 3 Zirvesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, çok sayıda ülkenin katılacağı Habitat III Zirvesi özel oturumunda "sosyal konut üretim modeli"ni anlatacak.

Türkiye'nin konut politikası açıklandı!

17-20 Ekim 2016 tarihleri arası Ekvator’un başkenti Kito’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Konferansı (Centre For Human Settlements) Habitat III zirvesi tamamlandı.

AVM'ler darboğazda! Finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına çıktı!

Ortak alan gelirleri sınırlanan ve dövizle kiralama yasağı getirilen alışveriş merkezlerinin finansman darboğazında olduğu gündeme geldi. “AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi”nde, sektörün finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına yükseldiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Adil Karaismailoğlu: Hızlı trende 3 bin kilometreye çıkacağız!

Türk Demiryolu Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hızlı trende 3 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

AYİDER, İnşaat Zirvesi'nde sektörü bir araya getiriyor!

AYİDER, sektör paydaşlarını “İnşaat Zirvesi”nde bir araya getiriyor. 2020 yılından beklentiler, kentsel dönüşümün geleceği gibi konular da gündeme taşınacağı zirve, 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek...

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık'ta! 

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Zirvede Türkiye’den ve yurt dışından konuşmacılar dünya ve Türkiye’deki inşaat sektörünün geleceğine dair öngörülerini paylaşacak..

10’uncu Boğaziçi Zirvesi’nde gayrimenkulde önemli iş birlikleri gerçekleşecek!

İstanbul 10'uncusu 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi'ne sayılı günler kaldı. 90 bin ülkeden 3 binin üzerinde katılım olması beklenen zirvede çok ciddi iş birliği anlaşmalarının imzalanmasını bekleniyor...

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

Hasanoğlu Türk-Arap İş Zirvesi’nde dört projesini tanıtacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) tarafından gerçekleşecek 1. Türk-Arap İş Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, bu yıl hayata geçirilecek dört yeni proje ve Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3 projelerinin tanıtımı yapılacak.

3 milyar dolarlık yatırım için ilk adım atıldı!

İstanbul'da gerçekleşen "Badeer İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi"nin sonuç raporu açıklandı. Zirve ile 3 milyar dolarlık yabancı yatırımın Türkiye'ye çekilmesi için ilk adım atıldı.

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor!

İstanbul’da 40’tan fazla ülkeden 200’e yakın yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcılarla buluşturacak Badeer Zirvesi’nde 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye yapılması ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunun da hayata geçmesi planlanıyor.

Gayrimenkul Zirvesi’nden ucuz konut formülü!

16’ncısı düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi’nden ucuz konut formülü çıktı. Zirveye katılan sektör temsilcileri, metrekaresi 3 bin liraya konut satabilmek için yeni yerleşim bölgelerinin oluşturulması gerektiğini açıkladılar. 

Konut metrekare fiyatlarının 3 bin 500 TL'den başlaması gerekir!

Bugün kapılarını açan CNR Emlak 2017 Fuarı ve aynı zamanda düzenlenen CNR Emlak Zirvesi'ne yoğun ilgi gösterildi. Fuara katılan Nazmi Durbakayım; ''Konut metrekare fiyatlarının 3 bin 500 TL'den başlaması gerekir'' dedi.

Erzurum Gelişen Kentler Zirvesi için geri sayım başladı!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER’in, gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ve 8’incisini 3-4 Ekim 2017 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştireceği ‘Gelişen Kentler Zirvesi’ için geri sayım başladı.

Erzurum Gelişen Kentler Zirvesi 3-4 Ekim'de!

Gelişen Kentler Zirvesi'nin 8'incisini, Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 3-4 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.

Habitat 3 Zirvesi Haberi

Habitat 3 Zirvesi

Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı (Habitat III) 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvador'un başkenti Kito'da gerçekleştirilecek.


Stockholm'de 1972 yılında gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Çevresi Konferansı'nda, insan yerleşimleri konusunda BM'nin bir konferans düzenlenmesi konusundaki tavsiyesi üzerine 1976 yılında Vancouver'da "Habitat I Konferansı" gerçekleştirildi. Habitat II Konferansı ise 1996'da İstanbul'da düzenlendi. 


20 yıl aradan sonra Kito'da düzenlenecek olan zirveye Türkiye'den de etkin katılım sağlanacak. Zirvede ABD, Rusya Federasyonu, Çin, Hindistan, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, Norveç, Japonya, gibi gelişmiş ülkelerin yanı sıra Afrika, Uzakdoğu, Güney Amerika'dan da çok sayıda ülke temsil edilecek.  


Zirvede, Türkiye'de dar gelirli vatandaşlar için "dost eli idare" olan TOKİ'nin modeli de özel bir oturumda anlatılacak. 


- "TOKİ BM'nin seçtiği sayılı kuruluşlardan"


TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da...