18 / 04 / 2024

haciz kalkıyor

haciz kalkıyor

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir? Hangi durumlarda haciz konur? Haczedilen mallar ne olur? Hangi mallar haczedilemez? Haciz nasıl kaldırılır? gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte haciz hakkında her şey...

Kanal İstanbul rafa mı kalkıyor? Çılgın projede son durum açıklandı!

2027 yılında tamamlanması hedeflenen Kanal İstanbul projesindeki son durum açıklandı. Peki Kanal İstanbul rafa mı kalkıyor? İşte projedeki son durum...

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "kira zammı yüzde 25 sınırı kaldırılıyor" ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den son dakika açıklaması: Kasımdaki ara tatil kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin ara tatile ilişkin sorduğu soruları yanıtladı. Peki ara tatil kalkıyor mu? İşte Bakan Tekin'den son dakika ara tatil açıklaması...

Kıdem tazminatı kalkıyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Orta Vadeli Program’da (OVP) kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir değişikliğin yapılacağının ilk sinyalleri verilmişti. Yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışmaların başlanacağına yönelik haberler gelmeye başlarken ''Kıdem tazminatı kalkıyor mu?'' sorusu gündeme taşındı.

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Adalet Bakan Yılmaz Tunç'tan kritik açıklama geldi!

Son günlerde süresiz nafakanın kalkması ile konuşulmaya başlandı. Herkesin kafasında soru işareti bırakan süresiz nafakanın kalkıp kalkmaması ile ilgili kritik açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Vergisiz iPhone fiyatlarıyla gençlerin yüzü gülecek! Telefonlardan vergi kalkıyor, sandıktan ne çıkarsa çıksın, vaat yerine getirilecek! Muhalefet ve iktidar ortak paydada buluştu, kazanan geçler olacak. İşte ayrıntılar...

Kur Korumalı Mevduatta parası olanlar için açıklandı! Artık kalkıyor!

Kur Korumalı Mevduatta parası olanlar için bir açıklama geldi. Artık kaldırılıyor. İşte detaylar!

Altında son tren kalkıyor! Hazırlıklarınızı tamamlayın! Gram altın tam bu kadar olacak! Bakmayan bin pişman olacak

Altın Piri İslam Memiş, altın konusunda vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Gram altındaki yükseliş ise hız kesmiyor. Altında son tren kalkıyor! Hazırlıklarını tamamlayın! Gram altın tam olarak bu kadar olacak! Bakmayan bin pişman olacak..

''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın

Gümüş, 2022 yılına damgasını vurdu ve 2023 yılına tekrar rekor bir yükselişle başladı. Gümüş fiyatları yükselmeye devam ederken yatırımcıların ''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın...

Dolar hop oturup hop kalkıyor! Yastık altında doları olanlar dikkat! Son dakika dolar/TL 16 Ağustos 2022

Dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeleri yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru dün düşerken bugün yükselişe geçti. Dolar hop oturup hop kalkıyor. İşte son dakika dolar kuru 16 Ağustos 2022

ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? 2022 ÖTV düzenlemesi olacak mı?

ÖTV beklentisi son zamanlarda sıkça bahsedilmeye başlandı. Peki ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? İşte detaylar!

haciz kalkıyor Haberi

haciz kalkıyor

Haciz hakkında her şey!

Haciz işlemi, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlemi ifade ediyor. Bu işlem sırasında, alacaklının kendisinin ya da vekilinin de icra memurunun yanında bulunması gerekiyor.


Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunduktan sonra; İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenleyerek, borçluya bildiriyor. Borçlu, bu ödeme emrini aldıktan sonra tebligatta yazılı olan hususlara uymak zorunda kalıyor.


Hangi durumlarda haciz konur?

Borçlu kimsenin, borçlu olduğu miktar kadar sahip olduğu menkul ve gayrimenkul mallara konulur. 


Haczedilen mallar ne olur?

Haczedilen mallar, alacaklıya ya da vekiline verilmiyor. Söz konusu mallar yed-i emin olarak tabir edilen; resmi kayıtların tutulduğu depolarda muhafaza ediliyor. Satış işlemi talep edilene kadar bu depoda yed-i eminlerin gözetimi altında kalır.


Hangi mallar...