20 / 04 / 2024

Hafriyat Toprağı

Hafriyat Toprağı

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği 18 Mart 2004 tarihinde 25406 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, inşaat ve yıkıntı atıklarının geri kazanılmasına ilişkin hükümlere de yer veriliyor...

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Kastamonu'da kontrolsüz hafriyat dökümüne izin yok!

Kastamonu Belediyesi tarafından onaylanan ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’yle ilgili yetkililer toplandı. Toplantıda, kontrolsüz hafriyat dökümüne izin verilmeyeceği açıklandı.

Hafriyat ve yıkıma yeni düzenleme geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hafriyat ve yıkımı içeren bir yönetmelik taslağı oluşturdu. Taslağa göre hafriyat toprağı, inşaat molozu ve yıkıntı atıkları için yeni düzenlemeler getiriliyor...

Manisa Ahmetli'nin hafriyatı büyükşehir kontrolü altında!

Hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlar, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgelerini almaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir'den izinsiz hafriyata geçit yok!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında ‘Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’ çerçevesinde denetim ve kontrollerine devam ediyor.

Ordu'da kaçak hafriyata geçit yok!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, belirlenen alanlar dışına kaçak olarak hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları dökmek isteyenlere göz açtırmıyor.

Mersin'de İnşaat Ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin’de hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıyan firma ve şahıslara yönelik düzenlenen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir hafriyat toprağını yeniden değerlendiriyor!

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Ordu’da inşaat faaliyetleri sonucu ortaya çıkan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından geri dönüşüme tabi tutularak farklı rehabilitasyon projelerinde değerlendiriliyor.

Asbest yıkımlardan önce uzaklaştırılmalı!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği, asbest, cıva, asit ve benzeri, insan sağlığını tehdit eden maddelerin yıkımdan önce uzaklaştırılması gerekiyor. Ali Şeker konuyla ilgili önergesini bakanlığa iletti.

Bodrum Torba İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi açıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Torba Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım tesisinin açılışı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle yapıldı.

Turhal'da hafriyat yönetim sistemi devrede!

Turhal’da inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlara “Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi” verildi. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler: kimse istediği yere hafriyat dökemeyecek.” dedi.

Hafriyat Toprağı Haberi

Hafriyat Toprağı

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

Amaç

Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı; hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde öncelikle kaynakta azaltılması, toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesine ilişkin teknik ve idari hususlar ile uyulması gereken genel kuralları düzenlemektir.


Kapsam

Madde 2 — Bu Yönetmelik; kaynakları ve bileşenleri Ek-1’de detaylı olarak belirtilen, beşeri faaliyetler ve doğal afetler sonrasında meydana gelen hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının, üretildikleri yerlerde ayrı toplanması, geçici olarak biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesine ilişkin esasları kapsamaktadır.


Hukuki Dayanak

Madde 3 — Bu Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanununun 8, 11 ve 12 nci maddeleri ile 4856 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığı Teşkilat...