29 / 03 / 2024

hakkari bakır madeni

hakkari bakır madeni

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari' nin krom, kurşun, çinko ve bakır gibi önemli maden yataklarına sahip olduğunu söyledi...

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları dibe vurdu! 15 Mayıs 2023 hurda fiyatları

Bakır fiyatları, doların güçlenmesi ve Çin'deki talep endişesi sebebiyle geriledi. Bu durum, bakır hurda fiyatlarını da etkiledi ve hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları dibe vurdu! 15 Mayıs 2023 hurda fiyatları.

Hurda fiyatlarına çılgın indirim geldi! Fiyatlar dibe yaklaştı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

ABD enflasyon rakamlarının açıklanması ile bakır fiyatları dalgalı seyrediyor. Düşen talep fiyatlar üzerinde baskıyı artırmaya devam ediyor. Bakır fiyatlarındaki bu baskı bakır hurda fiyatlarını etkiledi.  Fiyatlar dibe yaklaştı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? 9 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

Piyasalar yarın açıklanması planlanan ABD enflasyon rakamlarına odaklandı. Kritik veri öncesi bakır fiyatları yükselirken demir cevheri vadeli fiyatları geriledi. Peki bu durum hurda fiyatlarına nasıl yansıdı? Hurda fiyatlarına zam geldi mi?

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları fırladı! 5 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına uzun bir aradan sonra büyük bir zam geldi. Gelen zamlardan sonra hurda fiyatları resmen fırladı. Hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 5 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları bugün ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 2 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Güncel hurda fiyat listesi, hurda işi yapna vatandaşlar ve sektör temsilcileri tarafından araştırılıyor. Hurda fiyatları ne kadar?  Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 2 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları son zamanların en sert düşüşünü yaşaması ve demir cevheri vadeli fiyatlarındaki gerileme hurda fiyatlarını da düşürdü. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları dibe vurdu! 25 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Çin başta olmak üzere talepte görülen zayıf seyir, demir cevheri fiyatlarını baskılaması hurda fiyatlarını da vurdu. Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları dibe vurdu! 25 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları fırladı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 21 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatlar son 7 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Bakır fiyatlarının yükselmesi ile bakır hurda fiyatları resmen fırladı. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 21 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları resmen fırladı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 20 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Hurdanın güncel fiyat listesi merak ediliyor. Vatandaşlar ve hurda işi yapanlar güncel hurda fiyatlarını araştırıyor. Hurda fiyatlarına bugün zam geldi ve hurda fiyatları resmnen fırladı. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 

Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? Hurda fiyatları ne kadar oldu? 14 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyat listesi hurda işi yapanlar ve sektör temsilcileri tarafından yakından takip ediliyor. Bakır fiyatları zayıf dolarıne ekisi ilke yükselişe geçerken gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Hurda fiyatları ne kadar oldu?

Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? 2023 hurda fiyatları kaç lira? 12 Nisan 2023 hurda fiyat listesi 

Bakır fiyatları zayıf doların desteği ile artarken demir fiyatları da  Çin'in ilk çeyrekteki güçlü kredi büyümesinin ekonomik toparlanma umutlarını desteklemesiyle yükseldi. Peki bakır ve demir hurda fiyatları ne oldu? Hurda fiyatları kaç lira? 

Hurda fiyatlarına dev indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları çakıldı! 9 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bu hafta dev indirim geldi. Son dönemlerde peş peşe zam gelen hurda fiyatları bu hafta düştü. Hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira?

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 5 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bugün indirim geldi. Bakır fiyatlarının gerilemesi ile bakır hurda fiyatları düştü. Peki hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 5 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

hakkari bakır madeni Haberi

hakkari bakır madeni


Yoksulluk ve yaşanabilirlik oranlarında Türkiye'nin en geri kalmış illerinden olan Hakkari'nin, yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengin olduğu ortaya çıktı. Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari'nin krom, kurşun, çinko ve bakır gibi önemli maden yataklarına sahip olduğunu söyledi.


Bölgede çinko ve kurşun gibi madenlerin yanısıra, kükürtlü bileşiklerin ve jeotermal kaynakların da bulunduğunu vurgulayan Bodur, bu kaynakların açılacak tesislerle bölgenin ekonomisine kazandırılmasının, kentin gelişmişlik düzeyini Türkiye ortalamasına ulaştıracağını aktardı.


Son dönemlerde madenle ilgili bölgede bir-iki tesisin açılmasının sevindirici olduğuna dikkati çeken Bodur, "Kurşun ve çinko bölgenin önemli madenlerinden, bölgede daha çok metamorfizmaya, yani başkalaşıma dayalı tortul ve özellikle karbonatlı kayaçlar içerisinde bulunuyor. Ülkenin yeraltı zenginliklerinin ortaya çıkarılmasında önemli katkıları ve çalışmaları olan Maden Tetkik Arama kurumunun bölgedeki kurşun...