04 / 05 / 2024

hakkari maden rezervi

hakkari maden rezervi

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari' nin krom, kurşun, çinko ve bakır gibi önemli maden yataklarına sahip olduğunu söyledi...

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

Bursa Orhaneli'ye yeni OSB kuruluyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor. Bölgede 45'ten fazla fabrika kurulacağını açıklandı.

Meskan-Ölmez Madencilik Çin'e maden ihraç ediyor!

Yeraltı maden rezervi açısından ülkede önemli bir potansiyele sahip olan Hakkari'de iş adamı İsmet Ölmez tarafından 2006 yılında Hakkari-Çukurca karayoluna kurulan maden tesisi, yoluna emin adımlarla ilerliyor.

Hakkari Çin'e maden ihraç ediyor!

Yeraltı maden rezervi açısından ülkede önemli bir potansiyele sahip olan Hakkari'de iş adamı İsmet Ölmez tarafından 2006 yılında Hakkari-Çukurca karayoluna kurulan maden tesisi, yoluna emin adımlarla ilerliyor.

Hakkari'de selde kapanan tünel 1.5 yıldır açılamadı!

Hakkari'de 1.5 yıl önce meydana gelen sel ve kaya parçalarından dolayı kapanan Hakkari Van karayolunun 20'inci kilometresindeki Aslankaya tünelinin hala açılmamasına Hakkarililer tepki gösterdi.

Hakkari 67 milyon dolarlık ihracatla rekor kırdı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Haziran ayı verilerini açıkladı. Bölgenin ihracat rekorunu Hakkari kırdı. Hakkari Yüksekova Esendere Sınır Kapısı'ndan yaklaşık olarak 67 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Artvin'de Cerattepe maden sahası için halk toplantısı düzenlenecek!

Özaltın inşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş tarafından Artvin İli, Merkez İlçesi Cerattepe Mevkii'nde yapılması planan maden sahası açık işletme projesi için 10 Temmuz'da halkın katılım toplantısı gerçekleşecek...

Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, Zonguldak'ta inceleme yaptı!

Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun: "Soma'daki, çok basit tedbirle önlenebilecek kazayken oradaki aşırı derece üretim hırsından, çok basit güvenlik önlemini ihmalden kaynaklanan bir kaza" dedi

Amasra'da 50 milyar dolarlık kömür rezervi ekonomiye kazandırılacak!

Amasra 'da yer altı varlıklarının tespiti için yapılan araştırmalarda 700 milyon ton civarında kömür rezervi saptandı, madenin çıkarılmasıyla ekonomiye 50 milyar dolarlık gelir sağlanması bekleniyor

Bartın'da 50 milyar dolarlık kömür rezervi ekonomiye kazandırılacak!

Amasra' da yer altı varlıklarının tespiti için yapılan araştırmalarda 700 milyon ton civarında kömür rezervi saptandı, madenin çıkarılmasıyla ekonomiye 50 milyar dolarlık gelir sağlanması bekleniyor.

Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi!

Alınan bilgiye göre Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi. Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Hakkari Sebze ve Meyve Hali'nin temeli atıldı!

Hakkari Belediyesi tarafından geliştirilen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 1 milyon 865 bin TL ile desteklenen kentin ilk sebze ve meyve hali projesinin temeli atıldı.

165 maden sahası aramalara açılıyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren toplam 165 adet maden sahasını aramalara açacak.

hakkari maden rezervi Haberi

hakkari maden rezervi


Yoksulluk ve yaşanabilirlik oranlarında Türkiye'nin en geri kalmış illerinden olan Hakkari'nin, yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengin olduğu ortaya çıktı. Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari'nin krom, kurşun, çinko ve bakır gibi önemli maden yataklarına sahip olduğunu söyledi.


Bölgede çinko ve kurşun gibi madenlerin yanısıra, kükürtlü bileşiklerin ve jeotermal kaynakların da bulunduğunu vurgulayan Bodur, bu kaynakların açılacak tesislerle bölgenin ekonomisine kazandırılmasının, kentin gelişmişlik düzeyini Türkiye ortalamasına ulaştıracağını aktardı.


Son dönemlerde madenle ilgili bölgede bir-iki tesisin açılmasının sevindirici olduğuna dikkati çeken Bodur, "Kurşun ve çinko bölgenin önemli madenlerinden, bölgede daha çok metamorfizmaya, yani başkalaşıma dayalı tortul ve özellikle karbonatlı kayaçlar içerisinde bulunuyor. Ülkenin yeraltı zenginliklerinin ortaya çıkarılmasında önemli katkıları ve çalışmaları olan Maden Tetkik Arama kurumunun bölgedeki kurşun...