19 / 04 / 2024

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı kamulaştırma kararları

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı kamulaştırma kararları

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

AIIB'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesine 300 milyon Euro’luk kredi!

Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB), Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesi için Türkiye'ye 300 milyon Euro kredi sağlayacak. Proje için, Kasım'da da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 150 milyon Euro kredi alınmıştı.

Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattına verilen kredinin ayrıntıları!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattı için verilen krediyi kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Demiryolu kredisinin gerçek maliyeti' başlıklı yazısı...

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar 67 kilometre uzunluğu sahip olacak Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattının inşaatı için Türkiye'ye 150 milyon euro kredi verecek.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Merakla beklenen Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının Çerkezköy-Kapıkule kısmındaki çalışmaların yüzde 50 'si tamamlandı.

Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin yüzde 47'si tamamlandı! 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki mesafe arasını 3.5 saate düşerecek projenin yüzde 47's, tamamlandı. 

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu hattında son durum ne? 

Türkiye'nin Avrupa ile bağlantısında önemli bir hat olan Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hattın Çerkezköy-Kapıkule kısmındaki çalışmalarda yüzde 25'lik aşama tamamlandı.

Halkalı-Kapıkule demiryolu için 100 milyon dolar kredi!

Halkalı-Kapıkule demiryolu kapsamında 76 km'lik Halkalı-Çerkezköy hızlı tren hattı için EBRD (Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası) TCDD'ye 100 milyon dolar kredi vereceğini duyurdu. Peki projeyle neler hedefleniyor?

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında imzalar atıldı!

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesimi için imzalar atılacak.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında imzalar atılıyor!

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesimi için 11 Haziran 2019 tarihinde imzalar atılacak.

Halkalı- Kapıkule Demiryolu Hattı için ihale süreci başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Avrupa Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Violeta Bulc, Halkalı- Çerkezköy hattından harekete geçen trende Türkiye- Avrupa ulaştırma gündemindeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı ne zaman bitecek?

Edirne'yi uçuracak denilen "Halkalı-Kapıkule Demiryolu/Hızlı Tren Projesi" 6 yıldır proje aşamasında. Proje gelecek ay, "İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nda (İDK) değerlendirilecek.

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı kamulaştırma kararları Haberi

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı kamulaştırma kararları

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında  bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak. Kamulaştırma işlemi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak.

Acele kamulaştırma işlemi Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy ilçeleri sınırları içerisinde yapılacak.

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar için