28 / 03 / 2024

Halkalı gebze metro yenileme çalışmaları

Halkalı gebze metro yenileme çalışmaları

Yenileme çalışmalarının yüzde 80’i tamamlanan Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö hattında Halkalı-Zeytinburnu arasındaki hatta 3 vagondan oluşan test treni raylara indirildi. Tren dün itibarıyla Halkalı-Zeytinburnu arasında testlere başladı...

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Halkalı-Havalimanı Metro Hattı’nda önemli gelişme!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatında çok önemli bir gelişme yaşandı. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın depo sahası hizmete açıldı.

Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son dakika! Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arası 30 dakikaya iniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul Havalimanı'nı kent merkezine bağlayacak Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda TBM ile yapılan tünel açma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklaması...

Ekrem İmamoğlu'na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için İBB tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 299 milyon 800 bin euro borçlanma yetkisi

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılıyor!

Kocaeli Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze-Darıca Metro Hattı'nın, Gebze ve Darıca arasında kalan bölümünün 2022 yılı sonunda, tamamının ise 2023'te tamamlanacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı 2 metro hattını İBB'ye devretmeyecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapımı süren 37,5 kilometre uzunluğa sahip 9 istasyonlu Gayrettepe Havalimanı ile 31,5 kilometre uzunluğundaki 7 istasyonlu Halkalı- Havalimanı metro hatlarını İBB'ye devretmemek için hazırlık yapıyor.

Gebze-OSB metro hattı 2023'te hizmete açılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 2023 senesinde Gebze-OSB metro hattının hizmete açılacağını dile getirdi.

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı 2023'ün ilk yarısında tamamlanacak!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta çalışıyor. İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, hattaki çalışmalara ilişkin "Yapım işlerine hızlıca başlayacağız. 2023'ün ilk yarısında İstanbul'a kazandırmak için bütün çabamızla çalışacağız" dedi.

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta yeniden başlıyor!

Bağcılar Kirazlı-Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları 27 Mart'ta yeniden başlıyor... 

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı için geri sayım başladı!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için şantiye açılışı yapıldı. Açılışta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu.

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gebze-Darıca Metro Hattı yaklaşık 15,6 kilometre uzunluğunda çift hat sistem olmak üzere, 12 istasyon, bir depo sahasından oluşuyor" dedi ve hattın 2023'te açılmasının planlandığını belirtti.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

Halkalı gebze metro yenileme çalışmaları Haberi

Halkalı gebze metro yenileme çalışmaları

29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren banliyö tren hattı 19 Haziran 2013’te yapılan son seferin ardından kapatılan Halkalı-Gebze arasında bulunan eski banliyö hatlarını yenileme çalışmalarında yaklaşık 77 kilometrelik hattın yapım çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı. 

Eş zamanlı olarak Zeytinburnu-Halkalı arasında da çalışmalara başlanmıştı. İstanbul’daki banliyö hatlarının metro standartlarına getirilmesi ve yüksek hızlı trenler için bir hat daha yapılması çalışmaları yıl sonunda sona erecek.

Hattaki yeni istasyon ve eski istasyonların restorasyon çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Haydarpaşa-Gebze banliyö hattının yeniden hizmete girmesi için sürdürülen çalışmalarda rayların döşenmesinde Kadıköy Kızıltoprak İstasyonu’na kadar gelindi. Böylece Haydarpaşa’ya sadece 2 istasyon kaldı.

3 VAGON RAYA İNDİ

Gazete Habertürk'ün haberine göre; İstanbul toplu ulaşımında önemli bir yere sahip Halkalı-Gebze banliyö hattında trenlerinin kullanacağı 2 hattın yanı sıra...