26 / 04 / 2024

Haluk Dinçer büyüme rakamları

Haluk Dinçer büyüme rakamları

The Boston Consulting Group’un CEO Konferansı’nda konuşan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 2015’in büyüme açısından zor bir yıl olacağını belirtirken, özellikle eğitim konusunda uzun dönemde Türkiye için alarmların çaldığını söyledi

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

2021'de konutta büyüme hedefi yüzde 3.40!

2021 bütçesi çerçevesinde kamu yatırım büyümesinde konutta yüzde 3.40, özel sektör yatırımı kapsamında da konutta yüzde 3.16 büyüme hedefleniyor.

Etstur 2015'te yüzde 30 büyüme hedefliyor!

Etstur, 2014-2015 erken rezervasyon kampanyasının 4.döneminde önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 61 'lik artış yakaladı. 2015'te yüzde 30 büyüme hedefleyen Etstur 1 milyar ciro ile 900 bin misafir bekliyor.

İntema risklere rağmen yüzde 18 büyüme hedefi koydu!

Seçim, kentsel dönüşüm ve dolardaki artış nedeniyle yıla önemli riskler ile giren İntema, tüm bu risklere rağmen yüzde 18 büyüme hedefi koydu.

Onduline Avrasya, 21. bayi toplantısında yüzde 15 büyüme hedefi koydu!

Türkiye’nin lider çatı kaplama ve çatı yalıtım sistemleri üreticisi Onduline Avrasya, 21. Bayi Toplantısını Meksika’nın Mexico City ve Cancun şehirlerinde gerçekleştirdi. Onduline Avrasya, 2015'te yüzde 15 büyüme hedefini bayileri ile paylaştı.

Simpa seramik, yüzde 10 büyüme hedefinde!

Büyüme beklentilerinin bu yıl bir önceki yıla göre daha yüksek olduğunu dile getiren Simpa Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Ersayın, bu yıl yüzde 10 civarında büyüme hedeflediklerini belirtti.

Voestalpine Türkiye'de büyüme kararı aldı!

12 milyar euroluk ciroya sahip Avusturyalı çelik şirketi Voestalpine Grubu, Voestalpine Böhler Welding olarak Türkiye'de büyüme kararı aldı.Tanju Bilgen, Türkiye'de kaynak teli ve elektrodunda 2 binin üzerinde ürün yelpazesine sahip olduklarını söyledi.

Bu yıl turizmde yüzde 5.5 büyüme bekliyoruz!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy “Çözüm süreciyle artan talebi gören uluslararası yatırımcı gözünü Doğu’ya dikti. Hedefimiz 81 vilayetimizde turistleri ağırlamak” dedi. Ulusoy, bu yıl turizmde yüzde 5.5 büyüme beklediklerini belirtti.

Türkiye için yüzde 5 büyüme şart!

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Umut Halaç, Türkiye'nin, ihracatta düşüş, işsizlik, ekonomide daralma gibi sorunlara karşı yüzde 5'in üstünde bir büyüme performansı sergilemesinin şart olduğunu kaydetti.

Merkez Bankası'ndan büyüme açıklaması!

Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Turalay Kenç, yaptığı konuşmada enflasyonun TCMB için doğru seviyelere yaklaştığını ifade ederek, "(2015'teki) büyüme yüzde 3'ün çok üzerinde olacak" dedi.

IMF, küresel büyüme beklentisini düşürdü!

Uluslararası Para Fonu (IMF), düşen petrol fiyatlarının küresel ekonomiyi desteklemesine karşın bazı risklerin büyümeyi yavaşlattığını belirterek, 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin küresel büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etti.

İnşaat sektörü yılı yüzde 4.0 büyüme ile kapatacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar. inşaat sektöründe yılın başında yüzde 4.0-5.0 arasında bir büyüme beklediğini, sektörün hedef tutturarak yılı yüzde 4.0'a yakın bir büyüme ile kapatacağını açıkladı.

Rıfat Yüzbaşıgil: İnşaat sektöründe büyüme yavaşladı!

Ortadoğu'da yaşanan iç savaş ve çatışmalar inşaat sektörüne de darbe vurdu,. İMO Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil, "inşaat sektörü, 2014 yılında 2013 yılında olduğu gibi bir büyüme gösteremedi.

Haluk Dinçer büyüme rakamları Haberi

Haluk Dinçer büyüme rakamları


Yeni bir yıla hızla yaklaşılırken, CEO’lar 2015’in büyüme stratejilerini The Boston Consulting Group’un konferansında masaya yatırdı. İlk konuşmayı yapan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 2007 krizi ile dünyada büyümenin dinamiklerinin değiştiğini, büyümenin artık ‘alt optimal denge’ denilen yeni normalde oluşacağını anlattı. “2015 zor bir yıl olacak ama dünya ekonomisinin yüzde 3.5 büyümesi mümkün. Dünya uzun dönemli düşük büyüme ile karşı karşıya” diyen Dinçer, bu süreçte reformlarını iyi tamamlayan ülkelerin öne geçeceğine vurgu yaptı.


Peki Türkiye’nin kısa, orta ve uzun vadeli fırsat ve handikapları ne? Dinçer, bu noktada Türkiye’nin yapısal reformlarını tamamlayamamış olmasına vurgu yaparken, yüzde 2-4 büyüme bandından bir süre daha çıkılamayacakmış gibi göründüğünü söyledi. Vergi uygulamalarındaki gri alanların, hukuk güvenliğinin ve son dönemde yurtdışında Türkiye AB’den uzaklaşıyor algısının yabancı yatırımın...