19 / 04 / 2024

ham petrol

ham petrol

Ham petrol fiyatı, birçok ülkede yapılan faiz yükselişinin küresel enerji görünümüne ilişkin beklentileri kötüleştirmesiyle son 4 haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlanırken, ABD ham petrolü 2022 Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altına geriledi.

Dev kurumdan 2024 yılı petrol için 90 dolar tahmini! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? 

Dev kurum,Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için 90 dolar tahmininde bulundu. Açıklamanın ardından akıllara hemen 'akaryakıta indirim mi gelecek?' sorusu geldi. Peki yeni yılda akaryakıt fiyatları ne olur, indirim gelecek mi?

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 400 bin varil arttı!

ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla yaklaşık 1 milyon 400 bin varil artış kaydetti.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 10 milyon arttı! Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 10 milyon 200 bin varil artış kaydetti. Hal böyle olunca gözler güncel petrol fiyatlarına çevrildi. Bugün brent petrol yükseldi mi, düştü mü? 13 Ekim brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Sıcak gelişme: Petrole zam geldi!

Suudi Arabistan, Asya ve Avrupa'ya sattığı petrolün fiyatına arz kısıtlamaları ve artan talebin ham petrol piyasasını daraltması nedeniyle zam yaptı.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 500 bin varil azaldı!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 1 milyon 500 bin varil azaldı

Brent petrolün varil fiyatı 76,08 dolardan işlem görüyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 76,08 dolardan işlem görüyor. Ayrıca  aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,38 dolardan alıcı buldu.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 3 milyon varil arttı!

Aktarılan detaylara göre, ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık olarak 3 milyon varil arttı.

ham petrol Haberi

ham petrol

Petrol fiyatları bu haftaki düşüşüne devam ederken ABD ham petrolü de 2022 Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altını gördü. Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı son hafta yüzde 2'den fazla düştü.

ABD Merkez Bankası Çarşamba günkü toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına giderken enflasyonu kontrol edebilmek için resesyonu tolare edebileceği mesajı verdi. Öte yandan İngiltere, Norveç ve Güney Afrika gibi bazı ülkelerin Merkez Bankaları da ABD Merkez Bankası’nı takip ederek dün faiz artışına gitti.

Petrol küresel ekonomide durağanlaşma beklentisiyle 2 yıldan uzun süre sonra ilk 4 aylık kayba ilerliyor. Dolarda bu hafta yaşanan artış da dolar cinsinden fiyatlanan emtiaları yatırımcı için daha da pahalı hale getiriyor.

Bununla birlikte Nijerya Enerji Bakanı Timipre Sylva fiyatların gerilemeye devam etmesi halinde OPEC'in...