25 / 04 / 2024

Ham petrol son 9 ayın dibini gördü! Akaryakıta indirim gelecek mi?

Ham petrol son 9 ayın dibini gördü! Akaryakıta indirim gelecek mi?

Ham petrol fiyatı, birçok ülkede yapılan faiz yükselişinin küresel enerji görünümüne ilişkin beklentileri kötüleştirmesiyle son 4 haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlanırken, ABD ham petrolü 2022 Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altına geriledi.



Petrol fiyatları bu haftaki düşüşüne devam ederken ABD ham petrolü de 2022 Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altını gördü. Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı son hafta yüzde 2'den fazla düştü.

ABD Merkez Bankası Çarşamba günkü toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına giderken enflasyonu kontrol edebilmek için resesyonu tolare edebileceği mesajı verdi. Öte yandan İngiltere, Norveç ve Güney Afrika gibi bazı ülkelerin Merkez Bankaları da ABD Merkez Bankası’nı takip ederek dün faiz artışına gitti.

Petrol küresel ekonomide durağanlaşma beklentisiyle 2 yıldan uzun süre sonra ilk 4 aylık kayba ilerliyor. Dolarda bu hafta yaşanan artış da dolar cinsinden fiyatlanan emtiaları yatırımcı için daha da pahalı hale getiriyor.

Bununla birlikte Nijerya Enerji Bakanı Timipre Sylva fiyatların gerilemeye devam etmesi halinde OPEC'in yeniden petrol üretiminde durdurmaya gidebileceğini belirtti. OPEC+ dünya ekonomisindeki yavaşlama endişesi sebebiyle fiyatların düşmemesi için petrol üretimini bu ay bir yıldan uzun süre sonra ilk defa azaltmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön