26 / 04 / 2024

Ham petrol son 9 ayın dibini gördü! Akaryakıta indirim gelecek mi?

Ham petrol son 9 ayın dibini gördü! Akaryakıta indirim gelecek mi?

Ham petrol fiyatı, birçok ülkede yapılan faiz yükselişinin küresel enerji görünümüne ilişkin beklentileri kötüleştirmesiyle son 4 haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlanırken, ABD ham petrolü 2022 Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altına geriledi.



Kasım vadeli Batı Teksas tipi ham petrolün varil ücretini yüzde 3'ü aşan düşüşle 80 doların altına düşerek 2022 Ocak ayından beri ilk kez bu seviyeyi görmüş oldu, Kasım vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise yüzde 3'e yakın düşüşle 88 doların altına geriledi.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin akaryakıt fiyatlarına nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

Uluslararası Enerji Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre elektrikli araç satışları da 2022’de rekor kırmaya hazırlanıyor.

Ajans, 2050’de ‘net sıfır emisyon’ hedefine ulaşmak için otomotivin yanı sıra diğer sektörlerin de daha fazla uğraşması gerektiğini belirtti.

UEA küresel elektrikli araç satışlarının 2021’de iki katına yükseltecek toplam otomobil pazarının yüzde 9’unu temsil ettiğini, 2022’de ise bu oranın tüm zamanların en üst seviyesine ulaşarak yüzde 13 olmasını beklediklerini dile getirdi.

UEA verilerine göre elektrikli araç satışları 2021’de 6.6 milyon adet olarak hesaplanırken 2022’nin ilk çeyreğinde satışlar önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 75 artarak 2 milyonu buldu.

Öte yandan gelişmekte olan ülkelerde ise şarj ünitelerindeki yetersizlik ve yüksek satın alma maliyetleri nedeniyle satışların yavaşladığının altı çizildi.    

Zorlu Holding hisselerini Kuveyt’e satıyor

Bu habere en çok bankalar sevinecek! Olan yine vatandaşın cebine olacak

Borsaya manipülasyon ayarı! Düğmeye basıldı yeni düzenleme yolda   

Dolar/TL bir günde 3 milyar doları yuttu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön