29 / 03 / 2024

hangi barajlarda hidroelektrik santrali var

hangi barajlarda hidroelektrik santrali var

Türkiye'de 59 ilde 478 HES (hidroelektrik santrali) var, 61 ile 534 HES daha yapılması planlanıyor, planlananların gerçekleşmesi durumunda 71 ilde bin 12 HES'le karşılaşacağız. Planlanan HES'lerin 160'ı inşaat aşamasında...

Hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Kat mülkiyetinin mecburi devri, kat maliklerinin bir diğer kat maliki hakkında kat mülkiyetinin devrini istemesi doğrultusunda mahkeme açması ile gerçekleşiyor. Peki, hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Enerji Kimlik Belgesi, mevcut binalar için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Hangi binalarda sığınak zorunlu?

Genel sığınaklar ise nüfus ve trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde dışarıda bulunan halkın korunmasını sağlamak amacıyla yapılan yapılara deniyor. Peki hangi binalarda sığınak zorunlu? Hangi binalarda değil?

Elektrik Üretim AŞ'ye ait hidroelektrik santrallerine 23 teklif geldi!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait; Esendal, Işıklar (Visera), Kayaköy, Dere ve İvriz hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesine 23 teklif geldi. İhaleye son müracaat süresi 9 Mayıs'ta sona erdi...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın bir bütün halinde 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme ihalesine katılmak üzere 7 teklif verildi. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabiliyor. Peki, rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Apartmanda hangi karar nasıl alınır?

Apartmanda karar alınması için kaç kişinin onayı gerekiyor? Apartmanda karar yeter sayısı kaçtır? Apartmanda hangi karar nasıl alınır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bulunan esaslar...

Gürcistan ile Kura Nehri üzerine hidroelektrik santrali kurulması için anlaşma yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kura Nehri üzerine kurulacak hidroelektrik santraliyle ilgili hükümetler arası bir anlaşma hazırlığı yapıldığını belirterek "Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle bitiririz" dedi...

Maslak, Huzur ve Ayazağa, vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Maslak, Huzur ve Ayazağa Mahalleleri, 1 Nisan 2014'te Sarıyer Belediyesi'ne bağlanarak Sarıyerli oldu. Sarıyer Belediyesi, bu mahallelerde neler yapıyor? Maslak, Huzur ve Ayazağa'daki konut ve işyeri sahipleri vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Mall of İstanbul AVM’de hangi mağazalar var?

Mall of İstanbul 16 Mayıs’ta açılıyor. Peki kiralamaların sürdüğü Mall of İstanbul AVM’de hangi markalar olacak? Mall of İstanbul AVM’de hangi mağazalar yer alacak? Mall of İstanbul AVM adresi nedir, iletişim bilgileri nelerdir?

Damga vergisi hangi durumlarda kesilir?

Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imza edenlerdir. Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler öder. Peki, damga vergisi hangi durumlarda kesilir? İşte yanıtı...

Turnasuyu Deresi üzerinde kurulacak hidroelektrik santrali durduruldu!

Ordu’da mahkeme, Turnasuyu Deresi üzerine yapılması planlanan iki hidroelektrik santraline ‘dur’ dedi. Çevre Bakanlığı’nın HES’ler için verdiği ‘olumlu’ raporunun mevzuata ve hukuka aykırı olduğuna hükmetti...

Zeki Toçoğlu: İlk kez bir belediye hidroelektrik santrali inşa etti!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun ki Türkiye’de yerel yönetimler tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. İlk kez bir belediye Hidroelektrik Santrali inşa etti. Artık Sakarya Nehri boşa akmayacak.

hangi barajlarda hidroelektrik santrali var Haberi

hangi barajlarda hidroelektrik santrali var

DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre; Türkiye'de 59 ilde 478 HES (hidroelektrik santrali) var, 61 ile 534 HES daha yapılması planlanıyor, planlananların gerçekleşmesi durumunda 71 ilde bin 12 HES'le karşılaşacağız. Planlanan HES'lerin 160'ı inşaat aşamasında. 


Trabzon yapılması planlanan HES sayısının en çok olduğu iller listesinin de en başında, inşaat halinde 12 HES'in bulunduğu kente toplam 42 HES daha yapılması planlanıyor. Planlanan HES sayılarında Trabzon'u 40 HES'le Erzurum, 35 HES'le Artvin, 31 HES'le Giresun izliyor. Hiç HES bulunmayan Ağrı ve Çanakkale illerine Su Kullanım Hakkı Anlaşması imzalı ve Üretim Lisansı almış birer HES projesi var.


Yeni...