25 / 04 / 2024

hangi hallerde kayyum atanır

hangi hallerde kayyum atanır

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır? Kayyumluk görevi ne zaman sona erer?

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, Türk Medeni Kanunu’nun belirli maddesi uyarınca düzenlenmiş bir terimdir. Bu terim, aileler için önemli bir yasal hakkı ifade etmektedir. Peki aile konutu şerhi nedir, hangi hallerde konulur ve aile konutu şerhi olan ev ne demektir? İşte aile konutu şerhi ile ilgili bilgiler...

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu intikal durumu pek çok durumda yaşanabiliyor. Örneğin bir baba, oğluna tapu verebilir. Tapu verildiğinde geri alınabilir mi, alınmaz mı? İşte detaylar!

Seçimlerde geri sayım başladı! Seçim yasakları neler? Oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde geri sayım başladı. Türkiye genelinde oy verme işlemi yarın saat 08.00’den itibaren başlayacak, saat 17.00’de sona erecek. Peki, seçim yasakları neler? Oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak? İşte yanıtları…

Tapu hangi hallerde bozulur? Tapu İptal Davası Nasıl Açılır? Tapu ile ilgili şikayet nereye yapılır?

Tapusu olan pek çok kişilerin aklını kurcalayan sorular silsilesi vardır. İşte tapusu olan herkesin merak ettiği o sorular ve onların yanıtları!

İhbar tazminatı alma şartları neler? İhbar tazminatı hangi hallerde alınır?

İhbar tazminatına dair çalışanların birtakım soruları bulunmaktadır. Özellikle ihbar tazminatı alma şartları da merakla araştırılmaktadır. İşte bu şartlar ve diğer detaylar!

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir?

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir, evde bakım maaşı kimlere verilir? bu soruların yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur?

Tapu işi olan vatandaşlar, Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur? Sorularını sıkça sormaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Hangi hallerde mirasın reddi gerekir?

Miras olarak sadece mal ve bankadaki para kalmaz. Borçlar da varislere miras olarak geçer. Peki hangi hallerde mirasın reddi gerekir?

TL'ye çevrilecek kira sözleşmelerinde damga vergisi aranmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, TL'ye çevrilen döviz cinsi sözleşmelerden hangi hallerde damga vergisi talep edileceğini açıkladı. Buna göre, toplam bedelin, döviz cinsi bedelle değişiklik tarihindeki döviz kurunun çarpımıyla bulunacak tutarı geçmemesi durumunda, ayrıca damga vergisi aranmayacak.

3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi!

Gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer? İşte 3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi hükümleri..

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

10 soruda aile malları ortaklığı nedir?

Aile ve akrabalar tarafından aile malları ortaklığı kurulabiliyor. Peki, aile malları ortaklığı nasıl kurulur? Aile malları ortaklığı hangi hallerde sona erer? İşte yanıtı..

hangi hallerde kayyum atanır Haberi

hangi hallerde kayyum atanır

Kayyum hangi hallerde atanır?

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Bilindiği üzere kayyumlar, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanıyor.


Temsil kayyımlığı, kayyımın yapmakla görevlendirildiği işin bitirilmesi halinde sona eriyor. Yönetim kayyımlığı, kayyımın atanmasını gerektiren sebebin ortadan kalkması veya kayyımın görevden alınmasıyla sona eriyor.


Yasal danışmanlık, vesayetin kaldırılmasına ilişkin hükümler uyarınca vesayet makamının kararıyla sona eriyor.


Atamanın ilân edilmiş olması veya vesayet makamının gerekli görmesi hâllerinde, kayyımlığın sona erdiği de ilân olunuyor. Kayyum hangi hallerde atanır?


Kayyumun hangi hallerde atandığına ilişkin esaslar, Medeni Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kayyımlığı gerektiren haller

I. Temsil

MADDE 426.- Vesayet makamı, aşağıda yazılı olan veya kanunda gösterilen diğer hâllerde ilgilisinin isteği üzerine veya re'sen temsil kayyımı atar:

1. Ergin bir kişi, hastalığı,...