18 / 04 / 2024

hangi mallar hacedilebilir

hangi mallar hacedilebilir

Koronavirüs salgınıyla beraber, geçim sıkıntıları da yaşanmaya başladı. Geçim sıkıntıları ise birçok borcun ödenememesine neden oldu. Alacaklılar icra takipleri başlattı. Peki haciz durumunda hangi mallar haczedilemez?

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Hacizli mallar, elektronik ortamda düzenlenen ihaleyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde satışa çıkıyor. Peki bu malların satışı hangi yolla yapılacak, ihaleye kimler nasıl katılabilecek?

Tapu harcı ödemesi hangi bankaya yapılır?

Tapu harcı, taşımaz malların alım ya da satım işlemleri esnasında taraflardan tahsil edilen hizmet bedeli olarak biliniyor. Peki, Tapu harcı ödemesi hangi bankaya yapılır? İşte tapu harcı ödemelerine dair tüm merak edilenler...

Aile malları ortaklığı nedir? Aile malları ortaklığı nasıl kurulur? Hangi durumlarda sona erer?

Aile malları ortaklığı, genellikle miras yolu ile elde edilen malların korunması için akrabalar arasında resmi sözleşme ile kurulan bir ortaklıktır. Bu ortaklıkta, herkes mallar üzerinde eşit hakka sahiptir ve ortaklar, diğer ortakların onayı olmadan, kendi malları üzerinde tasarrufta bulunamaz. İşt

Tapuda miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için hangi belgeler gereklidir?

Tapuda miras intikali, ölen bir kişiden kalan taşınmaz malların, yasal mirasçılarının üzerine geçirilmesi için yapılması gereken en önemli işlemdir. Çünkü intikal işlemini yapmayan mirasçı malların yeni tapu belgesini alamaz. Peki, tapuda miras intikali nasıl yapılır? Hangi belgeler gereklidir? İşte

Hangi gayrimenkuller haczedilemez?

Koronavirüs salgınıyla beraber, geçim sıkıntıları da yaşanmaya başladı. Geçim sıkıntıları ise birçok borcun ödenememesine neden oldu. Alacaklılar icra takipleri başlattı. Peki haciz durumunda hangi mallar haczedilemez?

10 soruda aile malları ortaklığı nedir?

Aile ve akrabalar tarafından aile malları ortaklığı kurulabiliyor. Peki, aile malları ortaklığı nasıl kurulur? Aile malları ortaklığı hangi hallerde sona erer? İşte yanıtı..

Hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir?

Taşınmaz mallar kiraya verildiğinde alınan net kira miktarı önem arz ediyor. Taşınmaz sahibi, mahsup edilen tutarın ya vergi iadesini alıyor ya da daha düşük vergi ödüyor. Peki hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir? diyorsanız işte yanıtı...

Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek? İşte gayrimenkul vergileri Mart 2016..

Mirasa hangi mallar dahildir?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Mirasa hangi mallar dahildir?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Tapu harcı hangi bankalara yatar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu devir işlemleri için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcı hangi bankalara yatar?

Emlak vergisi hangi ayda ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için her sene belediyeye veriliyor. Peki, emlak vergisi hangi ayda ödenir?

Evlilikte hangi mallar ortak?

Evlilikte yasal olarak uygulanan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bir eşin bütün malları, edinilmiş mal kabul ediliyor. Peki, diğer rejimleri kabul eden evlilikte hangi mallar ortak oluyor?

hangi mallar hacedilebilir Haberi

hangi mallar hacedilebilir

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde icra takibini ve borçların ödenmesini kaleme aldı.

İşte Tamer Heper'in 'Borca taksit imkanı' başlıklı yazısı...

Son 1.5 senedir Kovid-19 salgını yaşamlarımızı alt üst etti. Salgın, para akışının da kısıtlanmasına neden oldu. Bu sebeple geciken ödemelerle ilgili alacaklılar da ödemelerini almak amacıyla icraya başvurdu. İcrayla tahsil halinde borç kişiler taksit yaptırabiliyor. 

KORONA DENGELERİ BOZDU 

2020 Mart'tan beri hayatımızda olan Kovid-19 salgını, yaşamlarda köklü değişikliklere neden oldu. Sağlık kadar ticari hayatı da etkisi altına alan salgın sebebiyle alacaklılar mahkeme aracılığıyla ya da ilamsız (mahkeme kararı olmadan) icra takibine başvurarak alacaklarının tahsilini talep ediyor. Alacaklılar kapıya dayanınca borçlu kişinin ödeme niyetini sergileyerek kolaylık isteme hakkı da bulunuyor.

BUNLARA DİKKAT!

İtiraz edilen takip nasıl sürdürülür? Yapılan takiple ilgili itiraz...