19 / 04 / 2024

Tapu harcı hangi bankalara yatar?

Tapu harcı hangi bankalara yatar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu devir işlemleri için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcı hangi bankalara yatar?



Tapu harcı hangi bankalara yatar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu devir işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor. 


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanyor. Harç, satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. 


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Ayrıca ödeme tapu müdürlüğü tarafından belirtilen bankalara da yapılabiliyor. Peki, apu harcı hangi bankalara yatar?


Tapu harcı hangi bankalara yatar?

- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.

- ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

- OYAK BANK T.A.Ş.

- ŞEKERBANK A.Ş.

- T.C. ZİRAAT BANKASI

- T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

- T.HALK BANKASI T.A.Ş.

- T.İŞBANKASI A.Ş.

- TURKISH BANK

- YAPI VE KREDİ BANKASI


Tapu harcı ödemeleri ayrıca cep telefonuyla veya internet üzerinden de yapılabiliyor ve dekonta gerek kalmıyor. Tahsilat işlemlerinin elektronik ortamda banka hesabından EFT, görüntülü işlem merkezi, ATM aracılığıyla anında gerçekleştirilmesi mümkün oluyor. 



Satıcı ne kadar tapu harcı öder?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön