25 / 04 / 2024

hangi masraflar kiradan düşülür

hangi masraflar kiradan düşülür

Kiralardaki artış sürerken, kiracılar konut ya da binaya ilişkin ek masraflarla da karşılaşabiliyor. Peki kiracı, hangi masrafları öder, hangi masraflar kiradan düşebilir? İşte ayrıntılar..

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut almak isteyen vatandaşların birçoğu bankaların sağladığı konut kredisinden faydalanmak istiyor. bu süreç işlerken de hangi ödemeleri yapması gerektiğini sorguluyor. Peki, Konut kredisi çekme masrafları hangi ücretleri içerir? İşte detaylar...

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? 5 yıl sonra kiracı çıkarılabilir mi?

Kiracılar, kiraladıkları konutla ilgili birtakım sorunlar yaşayabilir. En çok kafa karıştıranda hangi masrafların kiradan düşürülebileceğidir. İşte bu konuda merak edilenler!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kiracılar evi hangi şartlarda tahliye edebilir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları vardır. Kimisi bu haklarını biliyor kimisi ise bilmiyor. İşte kiracıların bilmesi gereken belli başlı hususlar!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kontratsız kiracı oturtmanın cezası nedir?

Kiracılar, kiraladıkları evde bir sorun ile karşılaştığında ne yapmalıdır? İşte kiralanan eve dair sorulan sorular!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracıların taşındıkları gayrimenkullere yaptığı bazı masraflar bulunabilir. Bu durumda ödenen miktar kira bedelinden düşürülür. İşte “Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?” sorusunun yanıtı!

Kiracılar hangi masrafları kira bedelinden düşebilir?

Birçok kiracı sahip olduğu yasal hakları tam olarak bilmediği için ev sahibiyle çeşitli sorunlar yaşayabiliyor. Ancak kanunlar kiracılara bu konularda sorun yaşamamaları için bazı haklar tanıyor. Peki, kiracılar hangi masrafları kira bedelinden düşebilir?

Yazlığı olanlar dikkat! O masrafları azaltabilirsiniz...

Yazlığı olan pek çok kişi kış masraflarının nasıl azaltılabileceğini araştırıyor. Peki yazlıklarda kışın hangi masraflar ödenmeyebilir? İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinde iş yeri olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitede dükkanı olanların hangi ortak giderlerden sorumlu olduğunu ve hangi masrafları ödemelerinin gerektiğini kaleme aldı. 

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Ev alma hayaline erişen kimseler, bu süreçte hangi masraflar ile karşılaşacaklarını merak ediyor. Peki, ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Evdeki hangi masrafları kiracılar öder? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evlerde çıkan masrafların kimler tarafından ödendiği sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Hangi masraflar kiradan düşülür?

Evlerde yapılan tadilat ve yenileme işlemlerinin masrafları ev sahipleri ve kiracılar arasında tartışmalara neden oluyor. Peki hangi masraflar kira ücretinden düşürülebilir? İşte detaylar...

hangi masraflar kiradan düşülür Haberi

hangi masraflar kiradan düşülür

Son zamanlarda kiralardaki fahiş yükselişler gündemden düşmüyor. Son 1 senelerde kiralarda yaşanan iki kat artış bütçeleri zorluyor. Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; kira ödemeleri hane gelirleri üzerinde önemli bir paya sahipken kimi zaman evle ve binayla ilgili çıkan bazı masraflar da kiracıya ek yük olabiliyor Fakat kiracı, bazı masrafları kira tutarından düşebiliyor. Kiracıların, kiradan düşebileceği masraflara ilişkin sahip olduğu hakları kanunlarla koruma altında. 

TESİSAT, RUTUBET, KOMBİ

Kiralanan daire ya da iş yeri sonradan ayıplı duruma gelirse (evde bir tesisat sorunu, küf, rutubet, kombi bozulması gibi) kiracı, ayıbın uygun bir sürede giderilmesini talep edebilir. Bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına giderebilir ve bundan oluşan alacağını kira bedelinden düşürebilir. Bu durumda onarım işlemini gösteren faturayı konut...