25 / 04 / 2024

hasat

hasat

Ayçiçek yağının fiyatının ciddi oranda artması, vatandaşları hayli zorlamıştı. Ayçiçekle igili yeni bir haber geldi. İşte detaylar...

Toprak Mahsulleri Ofisi açıkladı! Kırmızı mercimek alım fiyatı belli oldu!

Kırmızı mercimek hasadının tamamlanmasından sonra Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), mercimek alım fiyatını açıkladı. İşte detaylar!

Fındık fiyatları ile ilgili beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Fındık hasadı pek çok yerde tamamlandı. Ancak yeni ürüne öngörülen talep olmadı. İşte detaylar!

Ayçiçekte içleri biraz olsun rahatlatan haber

Tekirdağ'daki ayçiçek tarlalarına tırtıl dadanması, yağ fiyatlarını yeniden artıracağı gerekçesiyle bir hayli endişelendirdi. Tekirdağ'da ayçiçeği tarlalarında "çayır tırtılına" karşı dron ile ilaçlama yapılıyor. İlaçlamaların etki verdiği öğrenildi.

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor üstüne rekor kırarken Ekonomi Yazarı Dr. Şeref Oğuz’dan hayati bir uyarı geldi. Şeref Oğuz, borsada hasat zamanının geldiğini belirterek, “SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Hasat Emlak Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Hasat Emlak Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Bayraktepe tarafından kuruldu.

Zeytinyağ fiyatları uçtu! Artık evlere zeytinyağ giremeyecek!

Zeytinyağı fiyatlarındaki artışlar devam ederken yeni hasat dönemiyle birlikte zeytinin yağa dönüşüm serüveni hızla ilerliyor. Zeytinyağının fabrika fiyatı şu anda 200 lirayı aşarak rekor seviyelere ulaşmış durumda. İşte marketlerde zeytinyağı fiyatları hakkında bilgiler...

Çiftçilere 715,8 milyon liralık ödeme müjdesi! Paralar bugün hesaplara yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada pancar üreticilerine 715,8 milyon liralık hasat avans ödemesi bugün yapılacağını söyledi.

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?

Bu yıl da tarım ürünlerine verilecek destek miktarları, çiftçiler zaten ürünlerini ekmiş, hasat yapmış ve satmış olduktan sonra açıklandı. Maliyetler yükselirken, devletin sağladığı desteklerin oranı maalesef bu yükselişi karşılayamıyor. İşte 2023’te çiftçiler için sunulan destekler...

Buğdayda kırmızı alarm! Dünyanın sadece 2 aylık buğday devir stoku kaldı!

Türkiye buğday üretiminde mart ayı yağışları ile beraber rekoltede hedefi tutturmayı beklerken, dünya kritik dönemece girdi. IAOM Avrasya Bölge Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Çin hariç, dünyanın 2024 yılı Haziran ayı sonrası hasat sezonuna 2 aylık stokla gireceğini söyledi.

El Nino kakao üretimine darbe vurdu! Çikolata üretiminde kriz büyüyor!

Kakaonun en çok yetiştirildiği yer olan Batı Afrika’da şiddetli yağış ve El Nino’ya bağlı hava olayları nedeniyle bu yılki hasat verimsiz oldu. Bu durumun çikolata üretimini olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.

Bakan Yumaklı açıkladı: TMO, 10.1 milyon ton hububat alacak! Çiftçiler şimdi bakın!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bundan sonra hasat döneminin sonuna kadar TMO’nun toplam 10 milyon ton hububat alacağını öngördüklerinin altını çizdi. İşte Bakan Yumaklı'nın o açıklamaları...

Fındık taban fiyatını da dolar kuru belirleyecek: Piyasada fındık fiyat beklentisi 75-80 TL! 

Fındıkta hasat yaklaşırken tüm dikkatler taban fiyata odaklandı. Üreticiler, fiyatın rekolteden bağımsız açıklanmasını talep ediyor. İşte ayrıntılar...

Beyaz altın Taşköprü sarımsağının hasat dönemi başladı! Fiyatlar gün yüzüne çıktı! 2023 Taşköprü sarımsak fiyatı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın 2023 hasadına başlandı. Peki 2023 Taşköprü sarımsağı ne kadar? 1 kilo Taşköprü sarımsağı kaç lira? İşte 2023 Taşköprü sarımsağı fiyat listesi...

Toprağa eken hasat döneminde altına yeni bir araba çekiyor. İşte zengin olmak isteyen çiftçilerin gözdesi

Tarım faaliyetlerinden daha fazla para kazanmak isteyen çiftçiler hangi ürünlerin kendilerine daha fazla para kazandıracağını merak ediyor. İşte o ürünlerden bir tanesi.

TMO'dan son dakika buğday açıklaması geldi: Çiftçiler dikkat! Hasat zamanı alınmayan ürünlerin fiyatı artacak!

TMO tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve çiftçilere bazı uyarılarda bulunuldu. İşte TMO'dan yapılan o son dakika açıklaması...

Çiftçiler tedirgin! Hasat başladı ama fiyatlar seçim sonrasına kaldı!

Önceki sezon 19.8 milyon tonluk rekolteye ulaşan buğdayda hasat başladı. TMO’nun fiyat açıklaması ise 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri sonrasına kaldı. Ürünün elinde kalacağını düşünen çiftçi, zarar edeceği düşüncesiyle tedirgin.

hasat Haberi

hasat

Türkiye'de vatandaşların en fazla kullandığı ürünlerin başından ayçiçek yağı geliyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan sonra tedarik zincirinin aksamasıyla birlikte ayçiçek yağına da ciddi oranda zam geldi. Türkiye ise ayçiçek yağının hammaddesi olan ayçiçeği üretmek için kolları sıvadı. Ayçiçek yağı üretiminden iyi haberler geldi. 

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, ülke genelinde ayçiçeği ekim alanlarının yüzde 10 artmasına bağlı olarak rekoltenin geçen yıllara kıyasla yüzde 12-15 yükseldiğini söyledi. Kırbiç, ayçiçeği hasadının büyük bölümünün ülke genelinde tamamlandığını ifade etti.


 

Ayçiçeğinin stratejik bir ürün olduğuna dikkati çeken Kırbiç, "Trakya'da ve ülkemiz genelinde bu yıl ayçiçeği ekim alanlarında yüzde 10'un üzerinde artış oldu.

Ayçiçeği üretimini artırmak için yapılan çalışmalar kapsamında zirai teşkilatlar, birlikler, belediyeler ve kurumların destekleriyle ekim alanları arttı. Bu üretime de...