24 / 04 / 2024

Ayçiçekte içleri biraz olsun rahatlatan haber

Ayçiçekte içleri biraz olsun rahatlatan haber

Tekirdağ'daki ayçiçek tarlalarına tırtıl dadanması, yağ fiyatlarını yeniden artıracağı gerekçesiyle bir hayli endişelendirdi. Tekirdağ'da ayçiçeği tarlalarında "çayır tırtılına" karşı dron ile ilaçlama yapılıyor. İlaçlamaların etki verdiği öğrenildi.



Türkiye'de vatandaşın en çok tükettiği ürünlerin başında gelen ayçiçek yağı, zamlandıkça zamlandı. Tekirdağ'da bu sene ayçiçekte ciddi bir hasat beklentisi vardı. Ancak kötü bir sürpriz yaşandı ve tarlaları tırtıllar bastı. 2012 yılındaki baskından çok daha fazla zarar veren tırtıllarla ilgili Tarım İl Müdürlükleri de harekete geçti. Çiftçilerin yardım çağrıları karşılık buldu. 

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa ilçesinde çayır tırtılından etkilenen bölgelerde inceleme yaparak çiftçilerle görüştü.

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinden ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi alan Yel, AA muhabirine Trakya'da çayır tırtılının ürünlere zarar verdiğini söyledi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön