25 / 04 / 2024

hastane projesi yap yık

hastane projesi yap yık

Dikkat! İstanbul'da 5 hastane depreme karşı 'yap-yık' yöntemiyle sağlam binaya kavuşacak. Hangi hastanelere, nasıl bir yöntem geliştirildi?

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

İstanbul'un en eski AVM'si olan Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'ndeki Profilo AVM yıkılıyor. Yerine ise dev rezidans projesinin yapılacağı söyleniyor. 

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi için imzalar atılıyor! 

MHR GYO tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir'de Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi yapılacağı açıklanmıştı. MHR GYO Ataşehir projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı...

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

İstanbul Kartal’daki Aydos Ormanı “millet bahçesi” yapılacağı öğrenildi. Projeye ilişkin itirazlara karşın Aydos’taki çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ormanın bileşenlerinden Velibaba Ormanı’nın yanı başında konut projesi için adım atıldı.

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Peki projede son durum ne?

Isparta Atabey'de TOKİ projesi yapılması talebi TBMM'de!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy köyüne TOKİ projesi yapılması talebine ilişkin soru önergesi verdi. 

Tekirdağ Ergene'de OSB yatırım projesi kararı mecliste!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde OSB yatırım projesi yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta Yalvaç'a TOKİ projesi meclis gündeminde!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde TOKİ projesi yapılması ile ilgili yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zonguldak'ta yapımı devam eden hastane projesi meclis gündeminde!

Zonguldak'ta yapımı devam eden bir hastane meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

Mistral GYO Konak projesi geliyor! Yeni proje!

Mistral GYO İzmir Konak Mersinli projesi için düğmeye bastı. Konak Mersinli'de yer alan arsada 'anahtar teslim usulü bir inşaat projesi' yapılacak.

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti. Davacı taraf temyize başvurdu.

Kütahya'ya YHT projesi yapılacak mı?

Kütahya'ya yapılması planlanan hızlı tren projesi olup olmadığı ve Zafer Havalimanı'nın yolcu sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Çankaya yapı ruhsat iptal davasında yeniden keşif yapılacak!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasında davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti...

hastane projesi yap yık Haberi

hastane projesi yap yık

Sağlık Bakanlığı'na bağlı İstanbul'daki 5 büyük hastane, olası depreme karşı yıkılıp yeniden yapılmak yerine, yenisi yapıldıktan sonra yıkılacak.

İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, yaptığı açıklamada, kentteki hastanelerin büyük bir kısmının depreme karşı güçlendirmeye ihtiyacı bulunduğunu, ciddi hasardan ziyade hafif ve hafiften biraz daha fazla hasar görmüş yerler olduğunu söyledi.

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında eğitim kurumlarından sonra en önemli payın Sağlık Bakanlığı'na ait binaların güçlendirilmesine ayrıldığına işaret eden Bakar, hastanelerde güçlendirmeyle birlikte tadilat da yapıldığını kaydetti.

Hükümetin de hastanelerde artık koğuş sistemi yerine 1-2 yataktan oluşan odalar istediğini ifade eden Bakar, 'Dolayısıyla depreme karşı güçlendirmeyle birlikte artık koğuş sistemi de terk edilmeye başlandı' dedi.

Güçlendirmeye ilişkin proje çalışmalarına...