26 / 04 / 2024

Isparta Yalvaç'a TOKİ projesi meclis gündeminde!

Isparta Yalvaç'a TOKİ projesi meclis gündeminde!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde TOKİ projesi yapılması ile ilgili yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde  TOKİ  projesi yapılması ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydoğan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.
 
İYİ Parti'li Cesur, ''Aşağıda belirtilen soruların Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplanmasını, Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca arz ederim'' diye konuştu. 

Cesur, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Isparta ilimizin Yalvaç İlçesi'nin önemli sorunlarından biri konut ve kira fiyatlarının piyasa koşullarının üzerinde olmasıdır. Dar gelirli vatandaşlarımızın, sosyal konut projesi kapsamında TOKİ tarafından bir toplu konut projesi yapılmasına yönelik talepleri bulunmaktadır.''

Isparta Yalvaç a TOKİ projesi meclis gündeminde!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un soruları:
1- Isparta ilimizin Yalvaç İlçesi'nin konut eksikliğini gidermek ve dar gelirli vatandaşlarımızın konut hakkına kavuşabilmesi adına Yalvaç İlçemizde herhangi bir TOKİ çalışması mevcut mudur? 
2- Isparta ilimizin Yalvaç İlçesi'nde TOKİ sosyal ve toplu konut projesi yapılmamasının gerekçeleri nelerdir? 
3- Isparta ilimizin Yalvaç İlçesi'nde TOKİ sosyal ve toplu konut projesi yapılacak ise hangi araziler üzerinde yapılması planlanmaktadır? 
4- Isparta ilimizin Yalvaç İlçesi'nde TOKİ sosyal ve toplu konut projesi yapılacak ise yapım başlangıcı için hangi tarih ön görülmektedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön