29 / 03 / 2024

Hatay Samandağ Kültür Merkezi

Hatay Samandağ Kültür Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilimiz Samandağ ilçesinde yapımı 2,5 yıldır devam eden Kültür Merkezi inşaatı tamamlandı. Bina, açılışa hazır hale getirildi.

Hatay Meclis binası kültür-sanat merkezi oluyor!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve geçtiğimiz günlerde kamulaştırılan tarihi bina, yanında bulunan konakla beraber kültür-sanat merkezi olacak.

Hatay Samandağ Kültür Merkezi inşaatı tamamlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilimiz Samandağ ilçesinde yapımı 2,5 yıldır devam eden Kültür Merkezi inşaatı tamamlandı. Bina, açılışa hazır hale getirildi.

Hatay Erzin Kültür Merkezi'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Hatay’ın Erzin ilçesinde, temeli 1993 yılında atılan, inşaat bekçilerinin bile emekli olduğu kültür merkezi, aradan geçen 22 yıl boyunca bir türlü bitirilemedi.

Hatay Erzin Kültür Merkezi'nin inşaatı durduruldu!

Hatay'ın Erzin ilçesinde, 22 yıl önce temeli atılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait Erzin Kültür Merkezi inşaatı ödeneği bittiği gerekçesi ile yine durdu.

Erzin Kültür Merkezi inşaatı yine durdu!

Hatay'ın Erzin ilçesinde, 22 yıl önce temeli atılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait Erzin Kültür Merkezi inşaatı ödeneği bittiği gerekçesi ile yine durdu.

Hatay Kırıkhan'a kültür merkezi yapılacak!

Ali Çetin kuyu Kırıkhan İlçesinde yıllardır yapılması için çeşitli girişimlerde bulunulan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Kültür Merkezi nihayet gerçekleşiyor.

Yazar Cemil Meriç'in evi Kültür Evi olacak!

Yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in Hatay Reyhanlı ilçesindeki doğduğu ev "Kültür Evi"ne dönüştürüldü...

Cemil Meriç'in doğduğu ev Kültür Evi'ne dönüştürüldü!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in doğduğu ev restorasyon çalışmalarının ardından "Kültür Evi"ne dönüştürüldü.Mekanda Cemil Meriç'in kısa hayat öyküsünü içeren üç boyutlu animasyon filmi gösteriliyor.

İzmir Bornova Kültür Merkezi en geç 2013'te bitirilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmirde bazı kurum ve kuruluşların sadece itiraz ürettiklerini belirterek, "İzmirin yatırımını engellemeye, geciktirmeye kimsenin hakkı yok. İzmirde biraz daha hızlı iş yapacağız" dedi

Kültür Bakanlığı Ayasafya ve Topkapı'yı yurtdışında tanıtacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü,Ayasofya, Topkapı Sarayı, Anadolu Medeniyetleri, Efes Örenyeri, Zeugma Mozaik, Türk İslam Eserleri Müzesi gibi büyük müzeler yurt dışında önemli noktalarda tanıtıcak

Kocaeli'de yeni OSB'ler yerine kültür ve spor öne çıksın!

Var olan 16 organize sanayi bölgesine yenilerini eklemeye hazırlanan Kocaeli'de plansız şekilde kurulan OSB'lerin kentin eşsiz ekolojik yapısına zarar verdiği belirtildi. Akademik çevreler, kentte turizm, kültür ve sporun öne çıkarılması gerektiği düşünce

ODTÜ, Antalya Ürünlü'yü kültür köyü yapıyor!

Antalyanın İbradı ilçesindeki Ürünlü köyünün "Kültür Köyü" olması için Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından hazırlanan proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edildi

Kent ve Kültür Konferansı, mimarinin önderlerini ağırladı!

Contemporary İstanbul 'un 12. İstanbul Bienali onuruna düzenlediği “Kent ve Kültür ” konferansı, uluslararası arenadan fikir önderlerinin katılımıyla gerçekleşti

Hatay Samandağ Kültür Merkezi Haberi

Hatay Samandağ Kültür Merkezi

AÇILIŞ MART AYINDA

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan Samandağ Kültür Merkezi; bir büyük tiyatro salonu, bir küçük tiyatro salonu, sergi salonu, müzik odası, heykel ve resim sanat atölyesi yanı sıra bina dışında ise büyük bir amfi tiyatro salonu da içeriyor. Bu arada Samandağ Halk Kütüphanesi'nin de yeni kültür merkezine taşınması düşünülüyor.

Samandağ Kültür Merkezi kompleksinin Mart ayında açılması planlanıyor. Şükrü Kanatlı Mahallesi Samandağ Belediye Konutları yanında bulunan kültür merkezinin yolları ve kaldırımları Samandağ Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından açılışa hazır hale getirildi.      



Antakya...