26 / 04 / 2024

hava meydanları çevresindeki riskli binalar

hava meydanları çevresindeki riskli binalar

TBMM, hava meydanlarının çevresinde pilotların korkulu rüyası olan yüksek binalar için valilik eliyle yıkım kararı aldı.

Hava yolunda 2025 yılı hedefi 229 milyon 383 bin yolcu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 2022 yılında 182 milyonu geçen hava yolu yolcu sayısının, 2025 yılında yüzde 25,8 artış göstererek, 229 milyon 383 bine çıkmasını hedefliyor. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi 196 memur alımı yapıyor! KPSS taban puan şartı yok! Memur olmak isteyenlere müjde!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi kendi bünyesinde çalıştırmak üzere KPSS şartı olmadan, 196 memur alımı yapacağını açıkladı. Peki Devlet Hava Meydanları İşletmesi başvuru şartları...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımına başladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! İşte şartlar!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımı yapacağını duyurdu. İşte merak edilen o şartlar!

Hava ulaşımında 38 projeye 454,7 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl hava yolu ulaştırması için 454 milyon 709 bin lira harcanacak.

İstanbul Havalimanı dünya devlerine rakip oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, İstanbul Havalimanı 'nın dünya devlerine rakip olduğunu söyledi..

DHMİ'den Yeni Havalimanı'nın açılışının ertelendiği iddialarına yanıt!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanının açılışı için tarihin 29 Ekim 2018 olduğunun altını çizerek, "O tarihte bu havalimanımız açılacak." dedi.

Muş Havalimanı Ekim'de tamam!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Muş Havalimanı'nın inşaatı devam eden terminal binasını inceledi.

Yeşilköy'e yapılacak bungalov evlerin ihalesi iptal!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Florya Eğitim Tesisleri’nde Sibirya, Finlandiya, Ukrayna veya İsveç’ten ithal edilecek çam ağaçları ile yapmayı planladığı bungalovlar için açtığı ihaleyi iptal etti.

Yeşilköy sahiline bungalov evler yapılacak!

Yeni Havalimanı’na taşınmak için gün sayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, Yeşilköy sahiline bungalov evler yapacak..

Balıkesir Merkez Havalimanı'nın yüzde 62'si tamamlandı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, inşaat çalışmaları devam eden  Balıkesir Merkez Havalimanı inşasının yüzde 62 seviyesine ulaştığını açıkladı.

Havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacağı açıklaması yapıldı. 

3. havalimanında çalışmalar son sürat devam ediyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, dünyanın en büyük havalimanı olarak planlanan İstanbul Yeni Havalimanının hedeflenen açılış tarihinde hazır hale getirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. 

Devlet Hava Meydanları yurtdışına açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne, Türkiye dışında şirket kurma yetkisi verildiğini söyleyerek, "DHMİ artık küresel marka haline gelecek." dedi.

hava meydanları çevresindeki riskli binalar Haberi

hava meydanları çevresindeki riskli binalar


Meclis'te kabul edilen düzenleme, öncelikle Atatürk Havalimanı'nın yeni pistini tehdit eden 800 binaya uygulanacak. TBMM Genel Kurulu'nda, Temel Ceza Yasalarına Uyum Yasası üzerinde kabul edilen değişiklikle bu binalarla ilgili cezalar azaltılırken, yıkım şartı getirildi. Yeni düzenlemeye göre, havaalanlarının çevresinde, Ulaştırma Bakanlığı'ndan izin alınmadan yapılan, hava trafiğini, uçuş güvenliğini ve haberleşmeyi engelleyen yapıların bağlı olduğu yasal statü değiştirildi.


100 YTL CEZA VAR: Daha önce İmar Yasası'na göre ceza kesilen bu yapılarla ilgili artık Kabahatler Yasası'nın 32. maddesine göre 100 YTL ceza verilecek. Bu binaların yıkımı konusundaki açıklar ise kapatıldı. Buna göre, valilik, bina sahiplerine yasağın yerine getirilmesi için uyarıda bulunacak. Verilen sürede...