19 / 04 / 2024

Havraman kasabası

Havraman kasabası

İran'ın Irak sınırında yer alan Havraman kasabasındaki tarihi taş evler nostaljik mimari yapısıyla ilgi çekiyor. Havraman kasabasında yaklaşık 700 hane yaşıyor...

Yeşil altın kasabasına taşınanlara ev ve üste para veriliyor

İtalya'da bir zamanlar yer altı şehirlerinde üretilen zeytinyağlarıyla ünlü "yeşil altın" kasabasına yerleşenlere 30 bin euro ödeniyor. Kasabada satılan evlerin metrekaresi 500 euro civarında.

Deniz İstanbul Bahar Rezidans'ın lansmanı yapıldı! İstanbul’un marinalı tek sahil kasabasında lansman fırsatı!

Şehir yaşamına değer katan nitelikli projelerin sahibi Keleşoğlu Holding imzasıyla hayata geçirilen mega kent İstanbul’un marinalı tek sahil kasabası Denizİstanbul'un yeni etabı ‘Bahar Rezidans’ın lansmanı yapıldı. İşte detaylar...

İtalya Biccari kasabasındaki 100 ev 1 euroya satışa çıktı!

İtalyan'ın Biccari kasabasında bulunan 100 adet ev 1 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Mülklerin fotoğrafları ve haritaları yakında belediye binasının web sitesinde çevrimiçi olarak yayınlanacak.

Japonya'nın Okuma kasabasında yeni yerleşim yerleri inşa edildi!

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen Büyük Doğu Japonya depremi, Fukushima Nükleer Santrali'nde sızıntıya sebep olmuştu. Okuma kasabasında, izin verilen yerlerde yeni yerleşim yerleri kuruldu...

İtalyan kasabası çocuğuyla gelenin kirasını ödeyecek!

İtalya'da birçok küçük köy ve kasabanın uyguladığı '1 Avro'ya ev' projesi devam ediyor. Bölgeyi yazlıkçılardan korumak isteyen Teora kasabası, çocuğu olan ve üç yıl ikamet sözü veren ailelerin kirasını karşılayacak...

İran'ın Irak sınırındaki taş evler büyülüyor!

İran'ın Irak sınırında yer alan Havraman kasabasındaki tarihi taş evler nostaljik mimari yapısıyla ilgi çekiyor. Havraman kasabasında yaklaşık 700 hane yaşıyor...

Niğde Çukurkuyu Kasabası'ndaki tarihi alan TBMM gündeminde!

Niğde'nin Çukurkuyu Kasabası'nda bulunan tarihi bir alana yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

California Nipton kasabası 5 milyon dolara satıldı!

American Green isimli şirket, California yakınlarındaki Nipton kasabasını satın aldı. 5 milyon dolara satın alınan kasabada 2.5 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanıyor.

NEF 300 milyon Euro’luk Ege kasabası kuruyor!

Nef, İstanbul dışındaki ilk yatırımını Bodrum’da inşa ediyor. NEF 300 milyon Euro’luk Ege kasabası kuruyor.

ABD'deki Tiller kasabası 3,8 milyon dolara satılıyor!

ABD'deki Tiller kasabasının tamamı 3,8 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan mülkler arasında altı ev, bir daire, bir benzin istasyonu ve bir de dükkan bulunuyor.

İstanbul’un en büyük sahil kasabası: Denizİstanbul!

Keleşoğlu Holding’in denizle iç içe bir yaşam vaat ettiği Denizİstanbul sahil kasabası, İstanbul’un en hızlı gelişen bölgesi Beylikdüzü Yakuplu sahil’de yeşil ile mavinin buluştuğu bir ortamda hayata geçiyor..

Cal Nev Ari Kasabası 8 milyon dolara satışta!

Nancy Kidwell adlı ABD'li emlakçı, 1960'larda kocasıyla satın alıp bir eğlence merkezine dönüştürdüğü Las Vegas yakınlarındaki 'Cal Nev Ari' kasabasını 8 milyon dolara (23 milyon 831 bin TL) satışa çıkardı.

Niğde Bahçeli Kasabası'nın ışıklandırma sorunu mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor'un Bahçeli Kasabası'nın ışıklandırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Beral Albayrak'a sordu..

Havraman kasabası Haberi

Havraman kasabası

İran'ın Kürdistan eyaletinde Sine kentine bağlı Havraman, sınır bölgesinde dağların arasında kurulmuş tarihi bir kasaba. Kasabada 700 hane yaşıyor ve yamaçta sıralanan taş evler hemen dikkati çekiyor.

Kapı ve pencereleri ağırlıklı olarak mavi ve yeşile boyanmış taş evler eşsiz manzarasıyla görenleri hayran bırakıyor.

TURİSTLERİN UĞRAK MEKANLARI ARASINDA

Havraman kasabasındaki evlerin yanı sıra cami, okul ve iş yerlerinin neredeyse tamamı yüzyıllardır devam eden bir geleneğe bağlı olarak taştan yapılmış.

Doğayla bütünleşen tarihi taş evler yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Bölgedeki taş evler bir yandan doğanın güzelliklerini keşfetme fırsatı verirken diğer yandan fotoğraf tutkunlarının gözdesi olarak öne çıkıyor.

Her yıl farklı mevsimlerde çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Havraman renkli kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

DUVARLARDA DUT VE CEVİZ AĞACI BULUNUYOR

Mesud Hama...