19 / 04 / 2024

havuz inşa etmek

havuz inşa etmek

Bir bahçe içerisinde havuz yapılabilmesi için öncelikle projenin planında yer alması gerekiyor. Aynı zamanda belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki ruhsatı alınan havuz inşaatı nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İstanbul'da hedefimiz yılda 350 bin konut inşa etmek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümün önemini kaydederek, "Türkiye için tartışmasız bir beka meselesidir. Hepsinden önemlisi bu, siyaset, siyasi partiler üstü bir konudur" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları ve haberin detayları...

Galatasaray, Kahramanmaraş'ta kalıcı konut inşa edecek!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek yaptığı açıklamada kulüp olarak Kahramanmaraş'ta kalıcı konut inşa etmek istediklerine değindi.

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Millyarder Marc Lore, 400 milyar dolarlık ütopik kent inşa ediyor!

Amerikalı milyarder Marc Lore, ülkesinde 5 milyon nüfuslu yeni bir şehir inşa etmek için harekete geçti. Projenin tamamında Projenin kapsamında 40 senede kent nüfusunun 5 milyon kişiyi bulması planlanırken, maliyetinin de 400 milyar doları geçeceği öngörülüyor.

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde lojman inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ Kayseri Kocasinan'da 572 yeni konut inşa edecek!

Geçtiğimiz günlerde 1 milyonuncu konutunu teslim eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ Bolu'da 139 yeni konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu Dörtdivan'da 139 yeni konut inşa etmek için düğmeye bastı.

Türk iş insanları Beyrut Limanı'nı inşa etmek istiyor!

 Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Abdülkadir Akkuş, Beyrut'ta yer alan limanı inşa etmek istediklerini dile getirdi.

TOKİ Artvin Ardanuç'ta 197 yeni konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Artvin Ardanuç'ta 197 yeni konut inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ Konya Ereğli'de 396 konut inşa edecek! İhalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya Ereğli Orhaniye Mahallesi'nde 396 konut inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ Manisa Yunusemre'de 980 yeni konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa Yunusemre'de 980 yeni konut inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ Çanakkale Biga'da 2 yeni okul inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çanakkale Biga'da iki yeni inşa etmek için düğmeye bastı. Projelerin ihalesi 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Karabük'te 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karabük'te 2 yeni okul inşa etmek için düğmeye bastı.

havuz inşa etmek Haberi

havuz inşa etmek

Havuz inşaatı nasıl yapılır?

Bir bahçe içerisinde havuz yapılabilmesi için projenin planında yer alması gerekiyor. Aynı zamanda belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, havuz inşaatı için ruhsat izninin alındığını farz edelim. Havuz inşaatı nasıl yapılır?


Havuz inşaatı için öncelikle, yüzme havuzunun yapılması planlandığı yer havuz ve makine dairesinin hafriyatı yapılarak çıkan molozlar kamyonla döküm alanına naklediliyor. İnşaat yapımı ile ilgili süreç Dr. Pool tarafından şu şekilde anlatılıyor: Gereksiz toprak alınıp tekrar dolgu yapılmaması için, hafriyat alınırken ölçülere ve hafriyat projesine son derece dikkat edilmelidir.


Beton yüzme havuzlarında, havuz yatağı taş katmanla sıkıştırılmalı (blokaj, tüvanan, dolgu) zemin düzenlenmelidir. Böylece mümkün olan en iyi oturtma sağlanacaktır.


Yapılan blokajın üzerine mukavemeti artırmak, demirin düzgün döşenmesine yardımcı olmak ve taban betonuna toprak bulaştırmamak amacıyla yeterli kalınlıkta gro beton...