29 / 03 / 2024

haydarpaşa dayanışması

haydarpaşa dayanışması

Haydarpaşa Dayanışması gar binası için 159'uncu kez bir araya geldi. Haydarpaşa Garı otele dönüştürülmesin, ranta açılmasın diyen grup "Haydarpaşa Gardır satılamaz", "Direne direne bineceğiz trene" sloganları attı.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Haliç Dayanışması üyelerinden 'Tersane İstanbul' projesine ilişkin çağrı!

Haliç Dayanışması üyeleri eski adıyla “Haliçport”, yeni adıyla “Tersane İstanbul” projesindeki çalışmalar sırasında Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin olduğu bölgedeki tarihi yapıların tahrip edildiği sebebiyle eylem yaptı.

Meclis’te ‘Haydarpaşa ve Sirkeci Garı İhalesi’ tartışması!

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve CHP grupları arasında İstanbul'da yer alan Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiraya verilmesi ihalesine ilişkin tartışma yaşandı

Tarihi Haydarpaşa Garı için nöbet sürüyor!

Adının dönüşümle alındığı Tarihi Haydarpaşa Garı 5 sene geçmesine rağmen hala açılmadı. Haydarpaşa Dayanışması bir kez daha garın ranta açılmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonu aslına uygun yapılmalı!

Haydarpaşa Garının ve çevresinin özelleştirilmesi ile ilgili Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nda basın açıklaması yaptı. TMMOB, Haydarpaşa Dayanışması ve Kadıköy Kent Dayanışmasının katıldığı açıklamada, Haydarpaşa Garı ve çevresi için mücadelede kararlı oldukları belirtildi.

Namık Kemal Ceylan: Haydarpaşa özelleştirilmesin!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, Haydarpaşa Garı'nın özelleştirileceği iddiaları hakkında da açıklamada bulundu. İşte Ceylan'ın o konuşması...

Haydapaşa Garı'nda protesto!

Haydarpaşa Dayanışması’nın öncülüğünde toplanan gruba CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve TCDD çalışanları destek verdi.

Tarihi Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tarihi Haydarpaşa Garı'nı satmak üzere harekete geçti. 9 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’ne yollanan yazıda “özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde” 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istendi.

Ayşen Gruda: Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi büyük hata!

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği Kitap Günleri’nde Pulbiber dergisinin söyleşisinde konuşan oyuncu Ayşen Gruda Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesinin büyük hata olduğunu söyledi.

Üsküdar Haydarpaşa Hastanesi restore edilecek!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, tarihi binanın hemen yanına inşa edilen Haydarpaşa Hastanesi'nin restore edilmesi gerektiğini belirterek gerekli prosedürleri tamamladıklarını belirtti.

Kadıköy Kent Dayanışması, Kurbağalıdere'yi protesto etti!

Kadıköy Kent Dayanışması tarafından Yoğurtçu Parkı'nda Kurbağalıdere protestosu yaptı.Durna Şahin, 3 yıldır Kadıköylülerin çilesi haline gelen Kurbağalıdere ıslah çalışmasının zehir saçtığını ifade etti.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum ne?

Anadolu’dan İstanbul’a gelenlerin son durağı oldu Haydarpaşa. Altı yıl önce çatısında çıkan yangından sonra metruk hâle geldi. Tarihî garda restorasyon çalışmaları sürüyor.

haydarpaşa dayanışması Haberi

haydarpaşa dayanışması

Haydarpaşa Dayanışması'na bağlı bir grup, tarihi Haydarpaşa Garı binasının yeniden açılması ve kullanımına gar olarak devam edilmesi amacıyla sürdürdükleri eylemlerin 159'uncusunu gerçekleştirdi. 


Kadıköy iskelesi önünde toplanan grup, "Haydarpaşa Gardır satılamaz", "Direne direne bineceğiz trene" şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı da unutmayan bazı grup üyeleri Haydarpaşa dövizlerinin yanı sıra "kadına karşı şiddete hayır" pankartları da taşıdı. 


Kadıköy iskelesinden şarkılar eşliğinde Haydarpaşa Gar binası önüne yürüyen grup, bina merpenlerine oturarak eylemine devam...