27 / 04 / 2024

Haydarpaşa Garı özelleştirme

Haydarpaşa Garı özelleştirme

Özelleştirilmemesi için 219 haftadır önünde nöbet tutulan tarihi Haydarpaşa Garı için bu haftaki nöbeti TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu (İKK) tuttu.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonu aslına uygun yapılmalı!

Haydarpaşa Garının ve çevresinin özelleştirilmesi ile ilgili Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nda basın açıklaması yaptı. TMMOB, Haydarpaşa Dayanışması ve Kadıköy Kent Dayanışmasının katıldığı açıklamada, Haydarpaşa Garı ve çevresi için mücadelede kararlı oldukları belirtildi.

Mehmet Şimşek: Haydarpaşa Garı ve Liman Dönüşüm Projesi özelleştirme programına alınacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özelleştirmelerden 12,5 milyar dolarlık gelir elde ettiklerini belirterek, Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi de imar çalışmalarının tamamlanmasından sonra özelleştirme programına alınacak dedi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Veli Ağbaba'dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan toplam 15 şeker fabrikası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Adil Karaismailoğlu'ndan Haydarpaşa Garı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'na yönelik yaptığı açıklamada Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonu'nun çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. 

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Lütfi Elvan'dan özelleştirme açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğine dikkat çekerek, özelleştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihaleleri itirazına mahkemeden red!

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine ilişkin itirazını reddetti. İBB, idare mahkemesinin kararını Danıştay'a taşıyacak...

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı’nın restorasyonu 2020 yılında bitiyor!

2010'da çatısı yanan ve restorasyonuna 2016'da başlanılan tarihi Haydarpaşa Garı'nın

Haydarpaşa Garı'ndaki saat çalışmaya başladı!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simgelerinden biri. 2010 yılında yanan tarihi gardaki restorasyon çalışmaları 2016 yılında başladı ve aslına uygun olarak yenilendi. 2012 yılında bu yana kapalı olan garın saati çalışmaya başladı...

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın ihalesi mecliste!

Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarındaki bazı alanların kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılmak üzere ihaleye çıkarılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Meclis’te ‘Haydarpaşa ve Sirkeci Garı İhalesi’ tartışması!

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve CHP grupları arasında İstanbul'da yer alan Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiraya verilmesi ihalesine ilişkin tartışma yaşandı

Haydarpaşa ihalesini alan firma sessizliğini bozdu!

Haydarpaşa Garı'na ait depo alanlarının kullanımı ihalesini alan ve tartışmaların da odağı olan Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi sessizliğini bozdu.

Haydarpaşa Garı özelleştirme Haberi

Haydarpaşa Garı özelleştirme

Varlık Fonu Yasası kapsamında özelleştirilmesi gündeme gelen ve özelleştirilmemesi için 219 haftadır önünde nöbet tutulan tarihi  Haydarpaşa Garı için bu haftaki nöbeti TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu (İKK) tuttu. “Haydarpaşa için nöbetteyiz!” diyerek Gar önüne gelen TMMOB üyleri ve kent savunucuları sık sık, “Haydarpaşa gardır, gar kalacak”, “Kültürel Miras satılamaz” sloganlarını attı.  Koordinasyon üyeleri ve yaşam savunucuları dün Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırıyı kınayıp, patlamada yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda da bulundu.


Koordinasyon adına açıklama yapan TMMOB İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haydarpaşa Garı’nın, yüksek hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacağını ve tren garı olarak hizmet vereceğini söyledi. Arslan’ın açıklamalarında yargı kararı ile iptal edilen ve yargı kararı nedeniyle bu yılın başında...