24 / 04 / 2024

hazine arazisine tapu

hazine arazisine tapu

Hazine arazisi satın almak için kişilerin bir dilekçe ile mal müdürlüğüne, Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

Bodrum'da hazine arazisine yapılan kaçak yapılar yıkıldı!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir inşaat firması deniz kenarındaki hazine arazisine duvar örerek burada inşaat çalışmalarına başlaması üzerine firmaya idari para cezası kesildi. 

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.

İstanbul Sancaktepe'deki 62 dönümlük arazi konut imarına açıldı! 744 kişilik ek nüfus gelecek!

TOKİ, Sancaktepe’de ortaöğretim tesisi ve sağlık tesisi yapılmak üzere ayrılmış 62 dönümlük hazine arazisine sosyal konut inşa etmek üzere plan değişikliğine gitti. İşte ayrıntılar...

Hazine arazisine ev hayali kuranlar dikkat! O ilde 56 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını resmi web  sitesi üzerinden yayımlamaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da yer alan arsayı da satışa çıkardı.

Hazine arazileri vatandaşlara açılıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere harç ve KDV muafiyeti müjdesi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen hazine arazileri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgisine göre, hazine arazileri vatandaşlara açılıyor. İşte detaylar...

Milli Emlak Antalya'da arsa satıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere imarlı arsa fırsatı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Antalya ili, Korkuteli ilçesi Yeşilyayla Köyü'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen konut satış ihalesi 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirilecek.

Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere 19 bin 200 liraya arsa fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kırşehir ili, Kaman ilçesi Kurancılı - Cumhuriyet Mahallesi Mahallesi'ndeki imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen arsa satış ihalesi 23 Eylül 2022 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Hazine arazisine ev inşa etmek isteyenler dikkat! 151 bin 500 liraya konut alanı imarlı arsa satılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü,  Karaman ili Merkez ilçesi, Kisecik Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 27 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:45'te gerçekleştirilecek.

Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere son dakika müjdesi! Milli Emlak 162 bin liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karaman ili Merkez ilçesi, Kisecik Köyü'nde yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği Milli Emlak ihalesi 27 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:15'te yapılacak.

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Hazine arazisine ev yapmak isteyenler dikkat! Milli Emlak'tan İstanbul'un göbeğinde son dakika arsa fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İstanbul ili Eyüpsultan ilçesi, Kemerburgaz - Merkez Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihale 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:00'da yapılacak.

hazine arazisine tapu Haberi

hazine arazisine tapu

Hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

Hazine arazisi satın almak için kişilerin bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor.


Söz konusu hazineye ait taşınmazın özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor.


Taşınmazların satış bedeli, ihale kararının veya satışın uygun görüldüğünün bildirilmesini izleyen günden itibaren onbeş gün içinde peşin veya taksitle ödenebiliyor. Peki, hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?


Kesinleşen ihale kararı kendisine tebliğ eden mükellef 15 gün içerisinde taşınmaz malın satış bedelini idareye yatırarak tapu kayıtlarında taşınmazın ferağını (tapusunu) alabiliyor.


Taşınmazın satış bedeli tamamen ödenmedikçe tapuda ferağ verilmeyecek ancak, kalan taksit tutarı ile kanunî faizleri karşılayacak miktarda...