29 / 03 / 2024

Hazine Taşınmazları kiralaması

Hazine Taşınmazları kiralaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tapu ve kadastro faaliyetleri kapsamında 2020 yılında 18,7 milyar TL, 2021 yılı ekim ayı itibarıyla da yaklaşık 17 milyar TL harç geliri elde edildiğini vurguladı. 

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yönetmeliği!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine taşınmazlarının satışıyla ilgili araştırma önergesi verildi!

Hazine taşınmazlarının satışı, alıcılarının kimler olduğu ve elde edilen gelirin harcandığı alanların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.  

Antalya ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Antalya ve İzmir'deki bazı taşınmazları özelleştiriyor.

Hazine taşınmazlarında yeni bir kira ertelemesi olmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hazine taşınmazları üzerinde tarım, ticaret, turizm sektörlerinde faaliyet gösteren vatandaş ve işletmelerin mali yükünü azaltmak için yaptıkları kira ertelemesinin yeniden yapılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Hazine taşınmazları kiralamasında girişimciye destek!

139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için devlet arazi desteği sağlıyor. Taşınmazlar rayiç bedelin binde biri üzerinden kiralanıyor.

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Hazine taşınmazlarının satışına koronavirüs düzenlemesi!

Koronavirüsle mücadele için yeni düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda hazırlanan kanun teklifinde, Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, kiraya verilmesi gibi işlemlere ilişkin usul ve esaslar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanacak yönetmelikle belirlenecek...

Hazine Taşınmazları kiralaması Haberi

Hazine Taşınmazları kiralaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2022 yılı bütçesinin sunumunda hazine taşınmazlarının yönetimi ve planlanması çerçevesinde, 661 bin 2B tarım arazisini, 922 bin hak sahibine sattıklarını, ekonomiye 15 milyar 254 milyon TL katkıda bulunduklarına dikkat çekti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; çiftçilere destek olmak, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini teşvik etmek için 41 milyon 350 bin metrekare taşınmazı uygun bedellerle kiraladıklarına dikkat çeken Murat Kurum, eğitim, sağlık ve spor faaliyetleri için 25 milyon metrekare büyüklüğünde hazine taşınmazını kurumlara tahsis ettiklerini belirtti.

- 17 milyar lira harç geliri sağlandı

Kurum, İller Bankası ile son 20 senede, yerel yönetimlere öz kaynaklardan toplam 80 milyar TL destek sunduklarını belirterek, uluslararası finans...