29 / 03 / 2024

hazineye ait arazi kiralama

hazineye ait arazi kiralama

Çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını imkan vermek amacıyla, nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazileri 10 sene süreyle kiraya verilecek.

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

O ilde 29 adet konut, 2 arazi ve 1 arsa satılıyor! 24 ay taksit fırsatıyla!

Nevşehir'de Hazineye ait 29 adet kamu konutu, 1 adet 6 Katlı Betonarme Lojman Binası ve Arsası ve 2 adet arazi satılıyor. İşte fiyatları ve tüm ayrıntılar...

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Çiğli'deki iki hazine arazisi 106.5 milyon TL'ye satıldı!

İzmir Balatçık Mahallesi'nde hazineye ait olan iki arazi 106 milyon 500 bin TL'ye Ataseven İnşaat Sanay ive Ticaret A.Ş.'ye satıldı. Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; Panaroma İzmir projesini yapan firma enerji ve RES yatırımlarıyla biliniyor.

2003-2021 yılları arasında satılan Hazine'ye ait taşınmazlar meclis gündeminde!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, 2003-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

Konya Ereğli'de 'Belediye kaçak inşaat yapıyor' iddiası!

Konya’nın MHP’li Ereğli Belediyesi’nin hazineye ait 850 metrekarelik arazi üzerine kaçak yapı inşa ettiğini ileri süren İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Amil Acar, “Ereğli Belediyesi kaçak yapı ile mücadele edeceğine kaçak yapı yapıyor" iddiasında bulundu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Özelleştirme İdaresinden yatırımcılara arazi fırsatı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait olan taşınmazların özelleştirilmesine dönük kapsamlı bir ihale süreci başlattı. İhalelerde, 27 kentte yer alan yaklaşık 1127 dönüm büyüklüğünde 107 taşınmazın satışı yapılacak.

hazineye ait arazi kiralama Haberi

hazineye ait arazi kiralama

Hazineye ait tarım arazileri, 10 sene süreyle topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiralanacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazine taşınmazlarının topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiralanmasına ilişkin Milli Emlak Tebliğ'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Buna göre, çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını sağlamak amacıyla nüfusa kayıtlı oldukları ya da ikamet ettikleri köy ve mahallelerde yer alan hazineye ait tarım arazileri 10 sene süreyle kiraya verilecek. Tarım arazilerinin ilk sene kira bedeli, taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 1,5'u olarak belirlendi.

Sözleşmenin başlama ve bitiş tarihleri, mümkün olduğu hallerde ekim ve hasat dönemleri dikkate alınarak belirlenecek. Kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirdiği tespit edilen ve talepte bulunan kiracıların kira süresi, kontrol ekibinin uygunluk raporu üzerine yeniden bedel belirlenmek suretiyle İdare tarafından 10 yıl...